Quintana verkent kasseien Tour de France: 'Ze zijn niet nieuw voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Quintana verkent kasseien Tour de France: 'Ze zijn niet nieuw voor mij'

Quintana verkent kasseien Tour de France: 'Ze zijn niet nieuw voor mij'

Nairo Quintana heeft vrijdag samen met zijn ploeg Arkéa-Samsic de vijfde etappe van de Tour de France verkend. De kleine Colombiaan wil goed voorbereid van start gaan in de kasseienrit naar Arenberg.

Via de communicatie van zijn ploeg liet Quintana weten hoe het was gegaan. 'Het ging prima, zowel voor de ploeg als mijzelf. De kasseien zijn strikt gezien niet nieuw voor mij, ik heb al deelgenomen aan de Tour de France met kasseistroken. Het is echter lang geleden, dus het was goed om deze verkenning te doen', laat de 32-jarige klimmer weten. Quintana reed in het verleden ook al eens Dwars door Vlaanderen en gaat in de regel prima om met Vlaamse omstandigheden als wind en regen en de kasseien.

Quintana: 'Kasseien schrikken mij niet af'

Quintana, die op pad was met onder meer Clément Russo en Connor Swift, denkt dat de vijfde rit wel eens beslissend kan gaan zijn. 'Het is lastig voor sommige jongens voor het klassement, maar kasseien schrikken mij niet af. We hebben goed materiaal bij de ploeg.'

Théo Ouvrard, Head of Performance bij Arkéa Samsic, sluit zich daarbij aan. 'Het doel was om ijkpunten vast te stellen voor Nairo, die deze etappe op die manier het best mogelijk aan kan vatten. We hebben een ervaren groep klassieke coureurs om hem heen, jongens die goede ervaringen met hem kunnen delen. Dat is essentieel om de kasseienrit zo goed mogelijk te benaderen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws