Quintana baalt flink van besluit Arkéa-Samsic om Giro te skippen: 'Het maakt me verdrietig' Wielrennen
Wielrennen

Quintana baalt flink van besluit Arkéa-Samsic om Giro te skippen: 'Het maakt me verdrietig'

Quintana baalt flink van besluit Arkéa-Samsic om Giro te skippen: 'Het maakt me verdrietig'

Nairo Quintana is naar eigen zeggen 'heel verdrietig' dat hij dit seizoen niet naar de Giro d'Italia gaat. De Colombiaan lonkte al naar de Ronde van Italië en toen was daar opeens een gratis wildcard voor z'n ploeg Arkéa-Samsic. De Franse formatie heeft dat startbewijs echter afgewezen.

Quintana reed de Giro voor het laatst in 2017, toen hij tweede werd achter Tom Dumoulin. Het was pas zijn tweede deelname, nadat hij bij zijn debuut in 2014 meteen de eindzege had gegrepen. Dat de klimmer een goed gevoel heeft bij de Giro is dan ook niet zo gek. Sinds hij voor Arkéa-Samsic rijdt, hintte hij al naar de ronde, maar een wildcard bleef telkens uit.

Dat zijn ploeg een startbewijs nu dan ook heeft afgewezen, viel rauw op het dak bij Quintana. 'Het maakt me heel verdrietig dat ik niet naar de Giro kan. Het parcours is gemaakt voor mij, maar de doelstellingen van het team zijn prioriteit', zo vertelt hij onder meer aan het Spaanse Sport. Quintana belooft alvast dat hij ergens in de komende jaren nog een Giro d'Italia gaat rijden, al moet hij dan misschien wel van ploeg veranderen. Zijn contract bij Arkéa-Samsic loopt na dit seizoen af.

Quintana richt blik op Tour de France en Vuelta a España

Dat Arkéa de Giro-plek heeft afgestaan, ligt aan het feit dat het behalen van UCI-punten dit seizoen belangrijker is dan ooit. De achttien ploegen die na 2022 het hoogst staan op de UCI Team Ranking, verdienen een WorldTour-licentie voor de seizoenen 2023, 2024 en 2025. Arkéa-Samsic denkt meer punten te kunnen scoren in andere koersen en laat daarom de Giro schieten. 'Tijdens de Giro zullen wij punten gaan scoren in andere wedstrijden. Ik hoop het goed te doen in de Tour de France en de Vuelta a España', aldus Quintana.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws