Quintana wint solo in Provence: 'Wist dat Alaphilippe in de sprint sneller zou zijn' Wielrennen
Wielrennen

Quintana wint solo in Provence: 'Wist dat Alaphilippe in de sprint sneller zou zijn'

Quintana wint solo in Provence: 'Wist dat Alaphilippe in de sprint sneller zou zijn'

Nairo Quintana liet zondag maar weer eens zien wat winnen is. De Colombiaan zegevierde in de slotrit van de Tour de la Provence en mocht tevens de eindzege in ontvangst nemen. Die prestatie heeft hij mede aan zijn ploeggenoten te danken, zo laat hij na afloop weten.

'Ik ben ontzettend blij. Het is een hele belangrijke overwinning voor ons en dat geeft vertrouwen voor de toekomst', zo citeert Cyclism'Actu. Het was Julian Alaphilippe die op weg leek naar de eindzege, maar Quintana wist hem te kraken. 'Ik besloot aan te vallen, omdat ik wist dat hij in de sprint sneller zou zijn dan ik. Ik viel meerdere keren aan met het doel om solo te gaan en dat is gelukt.'

Via de kanalen van zijn ploeg Arkéa-Samsic laat Quintana weten dat hij zijn zege opdraagt aan teammanager Emmanuel Hubert. 'Hij stelt zijn volledige vertrouwen in mij en ik weet dat hij op dit moment heel blij is. Dit succes geeft me vreugde. Het is erg belangrijk voor mij, maar ook voor onze sponsors Arkéa en Samsic. Ik wil echt al mijn ploeggenoten bedanken voor het goede werk dat zij de afgelopen dagen verricht hebben', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws