Reacties Scheldeprijs | Merlier viel weg: 'Had vandaag toch niet gesprint' Wielrennen
Wielrennen

Reacties Scheldeprijs | Merlier viel weg: 'Had vandaag toch niet gesprint'

Reacties Scheldeprijs | Merlier viel weg: 'Had vandaag toch niet gesprint'

De Scheldeprijs kende door de harde wind een loodzware editie. Al vroeg ontplofte de koers en brak het peloton in waaiers. Nadat de eerste en tweede waaier samenkwamen, werd de koers uiteindelijk beslist in een sprint van een uitgedunde groep. Daarin was Jasper Philipsen overtuigend de sterkste. In de Leiderstrui verzamelt de reacties.

Dit bericht wordt aangevuld!

Brent Van Moer was namens Lotto Soudal in de eerste groep vertegenwoordigd, waar zijn kopman – en sprinter van dienst bij Lotto Soudal – John Degenkolb juist ontbrak. De jonge Belgische hardrijder moest het niet van zijn sprint hebben en mikte dus op een late uitval in de laatste kilometers. ‘Ik had gehoopt dat meer renners iets zouden proberen’, vertelt Van Moer teleurgesteld na afloop. Hij wist bij voorbaat al dat het nagenoeg onmogelijk zou worden. ‘Desondanks probeerde ik het en ben ik blij met de progressie die ik dit seizoen tot dusver heb gemaakt.’

Onderweg moesten verschillende favorieten afhaken, was het niet door de wind, dan wel door een valpartij. Dat laatste lot was weggelegd voor Tim Merlier, die een vallende Alexander Kristoff niet meer kon ontwijken. Volgens de voormalig Belgisch kampioen was zijn valpartij ‘vervelend’, maar was hij niet de renner die de ploeg zou uitspelen. ‘Ik had vandaag toch niet gesprint. Op de teammeeting deze ochtend was beslist dat we de kaart van Philipsen zouden trekken. Had ik er nog bijgezeten, zou ik voor hem de sprint aantrekken. Mooi dat Jasper het ook afmaakt’, vertelt de Belg na afloop.

Reacties Scheldeprijs | Merlier viel weg: 'Had vandaag toch niet gesprint'

Waar Deceuninck-Quick-Step er in de sprint met de trofee voor de meest opmerkelijke tactiek vandoor ging, liep de lead-out van BORA-hansgrohe nog een stuk slechter. De Duitste WorldTour-ploeg zat met veel renners mee in de eerste groep en kon zodoende haar kopman Pascal Ackermann in een zetel naar de finish brengen. Het liep echter uit op een fiasco, want in de laatste honderden meters moest Ackermann nog helemaal van achteren naar voren worden gebracht. De uiteindelijke zesde plek mag dan ook geen verbazing wekken. Volgens de Duitse spurtbom was het dan ook een sprint waarin alles misging. ‘We werden aan de linkerkant ingesloten, waarna we besloten aan de rechterkant te blijven. Daarna verloor ik het wiel van Rudi (Selig, red.) en had ik geen enkele kans meer.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws