Renaat Schotte ziet in Quinn Simmons geen 'bad boy': 'Jeugdzonden moet je met de mantel der liefde bedekken' Wielrennen
Wielrennen

Renaat Schotte ziet in Quinn Simmons geen 'bad boy': 'Jeugdzonden moet je met de mantel der liefde bedekken'

Renaat Schotte ziet in Quinn Simmons geen 'bad boy': 'Jeugdzonden moet je met de mantel der liefde bedekken'

Wielerjournalist Renaat Schotte is heden ten dage geen onbekende naam meer binnen de wielerwereld. De 54-jarige Bruggenaar trok namens Sporza richting Argentinië, waar momenteel de Vuelta a San Juan in volle gang bezig is. Daar wist Quinn Simmons dinsdag met een late uitval de sprinters te verschalken en zodoende de derde rit op zijn naam te schrijven. De Amerikaan wordt al jaren als 'bad boy' gezien, maar volgens Schotte valt dat reuze mee.

Schotte is op sportief gebied lovend over de 21-jarige renner van Trek-Segafredo. Hij verwacht dan ook dat de in Colorado geboren coureur hoge ogen gaat gooien in de Italiaanse en Vlaamse voorjaarsklassiekers. 'Hij werd vorig jaar 7e in de Strade Bianche, maar er ligt een hoger verwachtingspatroon bij hem. Dat heeft hij ook voor zichzelf opgelegd, want hij is met geweldige adelbrieven overgestapt naar de profs. Maar het geduld bij de ontwikkeling van een carrière is kort. Het moet hier en nu, maar ik herhaal graag dat jongens zoals Remco Evenepoel eerder uitzondering dan regel zijn. Ik twijfel zeker niet aan zijn talent. Zelf houdt hij voor dit voorjaar nog een slag om de arm en wil hij vooral kopmannen als Mads Pedersen helpen, maar misschien kan hij in de luwte profiteren', zo valt te lezen op Sporza.

'Ook iemand als Remco Evenepoel heeft leergeld betaald en Simmons doorloopt datzelfde pad', aldus Schotte

Over Simmons, die in 2021 ook de overwinning in het eindklassement van de Tour de Wallonie op zijn palmares mocht bijschrijven, wordt met enige regelmaat gezegd dat hij een luis in de pels is. Eind oktober 2020 werd de youngster namelijk een tijdje op non-actief gesteld door Trek-Segafredo. Hij zou toentertijd, in het kader van het presidentschap van Donald Trump, opruiende tweets hebben geplaatst. Volgens Schotte is het jammer dat hij het imago van twee jaar geleden nog altijd met zich mee sleurt. 'Ik vind het erg dat hij daar nog altijd op wordt afgerekend.'

De verslaggever vervolgt: 'Ik kan alleen maar getuigen over de Simmons die ik ken: hij is heel vriendelijk. Ik praat uiteraard niet over politiek met hem, maar de Simmons die ik voor de camera krijg en die ik zie fietsen, is geen bad boy. Ik zie dat echt niet in hem. Anders zou het peloton vol bad boys zitten. Vergeet ook niet hoe jong hij nog is. Hij is 21 jaar, dan spreek je eigenlijk nog over jongens. Ook iemand als Remco Evenepoel heeft leergeld betaald en Simmons doorloopt datzelfde pad. Er zullen jeugdzonden zijn en die moet je met de mantel der liefde bedekken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws