Renners Jumbo-Visma niet bezig met sponsorperikelen: 'Ver van ons bed-show' Wielrennen
Wielrennen

Renners Jumbo-Visma niet bezig met sponsorperikelen: 'Ver van ons bed-show'

Renners Jumbo-Visma niet bezig met sponsorperikelen: 'Ver van ons bed-show'

Het al dan niet stoppen van Jumbo als hoofdsponsor van wielerploeg Jumbo-Visma maakte de afgelopen dagen flink wat tongen los in de wielerwereld, maar de renners van het Nederlandse team zijn er niet direct mee bezig.

De Nederlandse krant AD wist dinsdagavond te melden dat Jumbo de sponsoringstrategie gaat 'heroverwegen' nadat er met het overlijden van Karel van Eerd en een witwaszaak rondom Frits van Eerd heel wat dingen zijn aangepast binnen de top van het befrijf, waarop de NOS woensdag met het bericht kwam dat de supermarkt vanaf 2024 een stapje terug zal doen. Richard Plugge beaamde dan weer dat er nog altijd wordt gekeken naar een toekomst mét Jumbo, maar mogelijk in een andere hoedanigheid.

Van Aert: 'We hebben allemaal vertrouwen in Richard'

Richting de Ronde van Vlaanderen hield Jumbo-Visma een persconferentie in Gent, waar In de Leiderstrui kopman Wout van Aert met die mogelijkheden confronteerde. ‘Dat is eigenlijk totaal geen item', vertelde de Belg, die met zijn ploegmaats deze dagen in de Belgische stad verblijft ter voorbereiding op de Hoogmis.

'Ik denk dat we allemaal vertrouwen hebben in Richard, die ervoor zal zorgen dat de ploeg draait zoals die moet draaien', verklaarde de op-en-top kopman. 'Het is voor ons, dat klinkt misschien een beetje raar, een ver van ons bed-show eigenlijk. Zo’n dingen gebeuren, als renner ben je daar eigenlijk niet mee bezig.’

Van Aert is met een contract tot en met 2026 één van de renners die - naar wielerbegrippen - redelijk lang vast ligt. ‘Ik maak me daar zeker geen zorgen over. Daarbij zijn er denk ik al dingen geschreven die niet kloppen, dus ik denk dat het daar al bij begint. Er staat nergens zwart-op-wit dat de hoofdsponsor dreigt af te haken', nuanceert Van Aert de stroom geruchten die inmiddels op gang is gekomen en gretig zijn print vindt in heel Europa.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws