Reusser verbaast zichzelf: 'Benen voelden niet al te best, wattagemeter in mijn shirt gedaan' Wielrennen
Wielrennen

Reusser verbaast zichzelf: 'Benen voelden niet al te best, wattagemeter in mijn shirt gedaan'

Reusser verbaast zichzelf: 'Benen voelden niet al te best, wattagemeter in mijn shirt gedaan'

De Zwitserse Marlen Reusser is woensdagmiddag in Fürstenfeldbruck wederom Europees kampioen tijdrijden geworden. Ze finishte voor huidig wereldkampioene Ellen van Dijk. Riejanne Markus, afgelopen jaar vijfde op de tijdrit in Trento, behaalde een mooie derde plaats.

Marlen Reusser is enorm blij met de prolongatie van haar Europese titel in de individuele tijdrit. Bovendien is ze erg dankbaar. 'Ik ben gelukkig met deze overwinning. Ik wil iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan het optimaliseren van mijn aerodynamica. Sinds dit jaar rijd ik voor een nieuw team en heb ik ook een nieuwe fiets. We hebben lang gewerkt aan het afstellen van mijn fiets en tijdrithouding. Vandaag kwam dit er optimaal uit. Het is niet alleen mijn overwinning, maar de overwinning van iedereen die mij heeft geholpen. Dit is echt teamwork', aldus Reusser direct na afloop van de tijdrit.

Reusser bedankt Brennauer voor Europese titel

'Ik had vandaag niet het gevoel dat het mijn dag zou worden. De benen voelden niet al te best aan. Ik heb besloten mijn wattagemeter in mijn shirt te doen', zo vervolgt ze. 'Ook hoorde ik op de radio continu een piep, wat erg irritant was. Het gaf me uiteindelijk mentaal een enorme boost om Lisa Brennauer in mijn vizier te krijgen. Ik wist dat Lisa een snelle rijdster is en ik stond op het punt om haar in te halen. Toen wist ik dat ik niet slecht onderweg was. Ik had eerst namelijk geen idee van hoe goed ik bezig was. Dus eigenlijk wil ik Lisa ook een beetje bedanken', zegt ze lachend.

Nederlands favoriete Ellen van Dijk moest genoegen nemen met een tweede plaats op slechts zes seconden van een andermaal ontketende Marlen Reusser. Vorig jaar in Trento (Italië) gaf Van Dijk negentien seconden toe op de Zwitserse. Zondag 21 augustus kunnen Reusser en Van Dijk wellicht opnieuw de degens kruisen. Zowel Reusser als Van Dijk zal zondag namelijk aan de start verschijnen van de wegrit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws