Reusser verdedigt Europese tijdrittitel met succes, Van Dijk en Markus mee het podium op Wielrennen
Wielrennen

Reusser verdedigt Europese tijdrittitel met succes, Van Dijk en Markus mee het podium op

Reusser verdedigt Europese tijdrittitel met succes, Van Dijk en Markus mee het podium op

Marlen Reusser is opnieuw de nieuwe Europees kampioene tijdrijden. In het Duitse Fürstenfeldbruck kroonde ze zich na een hevig gevecht over 24 lastige kilometers tot nieuwe tijdritkampioene van Europa. Ellen van Dijk en Riejanne Markus werden tweede en derde.

Ziortza Isasi was in de openingsfase van de tijdrit de rapste. De Spaanse bedwong het klimmetje in de eerste kilometers het snelste en dat was knap. Snelle vrouwen als Riejanne Markus, Lisa Klein en Emma Norsgaard konden niet tippen aan de opening van Isasi. Waar de jonge Spaanse echter instortte, was het Juliette Labous die bij het eerste officiële tussenpunt wel standhield en een snelle tijd neerzette.

De Française werd al snel overvleugeld door Markus, die haar tijdrit uitstekend indeelde en bij het tussenpunt na vijftien kilometer al twintig seconden sneller was dan Labous. Aan de finish waren de verhoudingen hetzelfde. Eerst was het Labous die even de snelste tijd noteerde, maar Markus dook daar uiteindelijk een halve minuut onder. Klein viel voor eigen publiek zwaar tegen. De outsider uit Duitsland finishte op dik drie minuten van Markus.

Van Dijk komt net te kort, Markus knap derde

Het was in de slotfase kijken naar Reusser en Van Dijk, die het Markus lastig moesten gaan maken. Het klimmetje vanuit de start was een prooi voor Reusser, die Van Dijk daar al elf seconden aansmeerde. De Zwitserse titelverdedigster denderde vervolgens door en raapte al snel de niet traag geachte Lisa Brennauer op. Bij het tussenpunt na vijftien kilometer dook Reusser 27 seconden onder de tijd van Markus.

Van Dijk moest er in de slotfase nog iets uit zien te persen, want ze was weliswaar sneller dan Markus, maar wel tien tellen langzamer dan Reusser bij het tussenpunt. In de absolute slotfase slaagde Van Dijk er nog wel in dichterbij te komen, maar ze kwam aan de streep uiteindelijk zes seconden te kort op Reusser, die daarmee haar Europese titel tijdrijden met succes verdedigde. Markus mocht als nummer drie mee het podium op.

Uitslag EK tijdrijden vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws