EF Education-EasyPost met drie klassementsrenners richting Vuelta a España Wielrennen
Wielrennen

EF Education-EasyPost met drie klassementsrenners richting Vuelta a España

EF Education-EasyPost met drie klassementsrenners richting Vuelta a España

EF Education-EasyPost gaat met grote klassementsambities van start in de Vuelta a España. In de laatste grote ronde van het jaar rekent de ploeg op de kwaliteiten van Esteban Chaves, Hugh Carthy en Rigoberto Urán. Zij reden in het verleden allen al eens podium in een grote ronde en dat is ook het doel voor deze drieweekse ronde.

Op de vlakke wegen in Nederland krijgen de drie kopmannen ondersteuning van een Brit en een Nederlander. De 26-jarige James Shaw en de 25-jarige Julius van den Berg moeten hun kopmannen uit de wind houden en zorgen dat er goed van voren wordt gekoerst. Voor Van den Berg wordt het zijn tweede grote ronde van het jaar, nadat hij in mei al aan de start stond van de Giro d'Italia. Zijn laatste deelname aan de Vuelta a España was in 2020, toen ploeggenoot Carthy nog knap derde werd. Het niveau van die Vuelta a España tikte Carthy sindsdien niet meer aan, al eindigde de 28-jarige Brit dit jaar nog wel als negende in het algemeen klassement van de Giro d'Italia.

Chaves eindigde al eens als vijfde (2015) en derde (2016) in de Vuelta a España, maar dat is alweer zes jaar geleden. Sindsdien is het er nooit meer echt uitgekomen in het algemeen klassement van een grote ronde. Wat dat betreft mag er wellicht meer verwacht worden van Urán, die in grote rondes een constanter niveau laat zien. In 2019, 2020 en 2021 reed de Colombiaan top tien in de Tour de France, al moest hij zich dit jaar tevreden stellen met een 26e plek. In zes deelnames aan de Vuelta a España is een zevende plaats in 2018 zijn beste resultaat, dus het is nog maar de vraag hoe groot de kans is dat EF Education-EasyPost dit jaar voor het podium kan gaan.

Chaves, Urán en Carthy kijken met vertrouwen vooruit richting Vuelta

In het hooggebergte krijgen de drie kopmannen bij EF Education-EasyPost ondersteuning van Jonathan Caicedo, Mark Padun en Merhawi Kudus, al mogen de drie heren ook zelf voor ritsucces gaan. Dat laat ook Chaves weten, die zowel voor een klassement als ritzeges gaat. 'We hebben Rigo, Hugh en ik voor het eindklassement, maar we zullen nooit een kans op een ritzege weggooien. Niet alleen met ons drieën, maar ook niet met de rest van de ploeg', zo laat hij op de ploegsite weten.

Urán beaamt dat hij niet zijn beste Tour de France achter de rug heeft en aast op revanche in de Vuelta a España. 'Ik was in de Tour niet in mijn beste vorm. Nu voel ik me goed en gemotiveerd, zeker omdat er op mijn leeftijd niet meer veel kansen komen. De Vuelta is de enige grote ronde waar ik geen etappe heb gewonnen of op het podium heb gestaan. Na de Tour heb ik veel thuis getraind, dus ik ben in een goede vorm. Hugh is goed en Chaves ook. Als ik naar een grote ronde ga, is dat omdat ik me goed voel en omdat ik mijn best wil doen voor het team.'

Carthy bewaart ten slotte goed herinneringen aan de Vuelta a España, daar hij in 2020 achter Primoz Roglic en Richard Carapaz knap als derde eindigde. Daar gaat hij dit keer wederom voor. 'Mijn ambitie is om een goed klassement te rijden. Bovenal wil ik een goede prestatie neerzetten en zoals altijd mijn best doen. Ik vind de route dit jaar leuk. De etappes zijn erg verschillend en om in Nederland te starten, geeft een unieke sfeer. Het worden drie spannende weken.'

Selectie EF-Education-EasyPost Vuelta a España 2022

Esteban Chaves
Julius van den Berg
Rigoberto Urán
James Shaw
Merhawi Kudus
Mark Padun
Hugh Carthy
Jonathan Caicedo


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws