Revelatie Dunbar schiet omhoog in klassement: 'Het was een zeer goede dag' Wielrennen
Wielrennen

Revelatie Dunbar schiet omhoog in klassement: 'Het was een zeer goede dag'

Revelatie Dunbar schiet omhoog in klassement: 'Het was een zeer goede dag'

Het was een verrassende aanwezige in de elitegroep die overbleef op de Monte Bondone: Eddie Dunbar. De Ierse klimmer van Jayco AlUla maakte indruk door in gezelschap van Primoz Roglic als vierde te finishen in de zestiende etappe van de Giro d'Italia.

'Een vierde plek is nog geen overwinning en er is nog wel een verschil met de beste renners in deze Giro, maar het was wel een zeer goede dag', vertelt Dunbar tevreden aan Eurosport. Dunbar schoof drie plekken in het klassement op. Hij staat nu vijfde op 3.03 minuten van Geraint Thomas.

De 26-jarige Dunbar rijdt pas zijn tweede grote ronde. Zijn vorige was alweer vier jaar geleden. Zijn vorige werkgever INEOS Grenadiers gaf hem nauwelijks kansen op het rijden van een grote ronde. Om die reden maakte de pocketklimmer de overstap naar Jayco, waar hij gelijk als klassementstroef wordt uitgespeeld.

'Dit heb ik altijd al gewild, om een kans te krijgen in een grote ronde als de Giro. Ik voel het vertrouwen van de ploeg en we hebben echt ontzettend hard gewerkt om hier goed te zijn', besluit Dunbar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws