Arensman kon net niet mee met Thomas en co: 'Zat iemand in mijn wiel, die kan je niet terugbrengen' Wielrennen
Wielrennen

Arensman kon net niet mee met Thomas en co: 'Zat iemand in mijn wiel, die kan je niet terugbrengen'

Arensman kon net niet mee met Thomas en co: 'Zat iemand in mijn wiel, die kan je niet terugbrengen'

Thymen Arensman finishte als tiende in de zware zestiende etappe van de Giro d'Italia met aankomst op de Monte Bondone. De Nederlander zag zijn kopman Geraint Thomas het roze terugpakken en een gevoelige tik uitdelen aan Primoz Roglic. Eurosport ving Arensman na afloop op.

'We wisten dat hij goed is en het is hartstikke mooi', zegt Arensman over Thomas die het roze heroverde. Ook over zijn eigen prestatie was hij tevreden. 'Ik kon net niet mee toen ze aangingen. En er zat net iemand in mijn wiel, die kan je natuurlijk niet terugbrengen', baalt Arensman een beetje.

'Het was daarna wel een beetje frustrerend dat je makkelijk in het wiel zit en niks mag doen', vervolgt de ronderenner. 'Maar dat is het spelletje natuurlijk. Het is wel mooi dat Laurns (De Plus, red.) en ik daar vrij makkelijk zitten. Dat is mooi voor de komende bergetappes.'

Arensman staat in het klassement nu negende op 4.03 minuten van Thomas. De Plus is de derde INEOS-man in het klassement op plek tien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws