Richard Plugge verklaart openlijke liefde voor Cian Uijtdebroeks: 'We zijn geïnteresseerd in hem' Wielrennen
Wielrennen

Richard Plugge verklaart openlijke liefde voor Cian Uijtdebroeks: 'We zijn geïnteresseerd in hem'

Richard Plugge verklaart openlijke liefde voor Cian Uijtdebroeks: 'We zijn geïnteresseerd in hem'

Voor Richard Plugge was 2023 een enorm succesvol jaar. De CEO van Jumbo-Visma won met Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Sepp Kuss de drie grote rondes op een seizoen, een unicum in het profwielrennen. Toch moet de Nederlandse superploeg zich blijven heruitvinden.

'Dat geldt voor iedereen, ook voor ons. Dat we zoveel gewonnen hebben dit jaar heeft als nadeel dat mensen ons kopiëren. Ook Jonas Vingegaard, die de Tour nu twee keer heeft gewonnen, moet kijken hoe hij het samen met het team volgend jaar toch weer beter gaat doen. Want Pogacar zal zich anders wapenen. En ineens hebben we Primoz Roglic als tegenstander. En zo hebben we er nog een paar, waardoor we anders en beter naar de Tour zullen moeten dan dit jaar', vertelt de 53-jarige Nederlander in een interview met HLN.be.

'We hebben de Nederlandse topzwemcoach Jacco Verhaeren gevraagd om van buitenaf naar onze ploeg te kijken: wat is goed en wat kan beter? Afgelopen seizoen is er heel veel goed gegaan, maar er zijn ook een paar dingen niet goed zijn gegaan. Wat kunnen we beter doen dan vorig jaar? Dat vragen we ons altijd af. De vraag is hoe we in 2024 net zo’n succesvol jaar als in 2023 kunnen hebben, met misschien één of wel twee grote rondes minder gewonnen.'

Plugge is geïnteresseerd in Uijtdebroeks: 'Spijtig genoeg heeft hij nog een contract'

Plugge zag Roglic vertrekken naar BORA-hansgrohe, maar haalde geen rechtstreekse vervanger in huis. Wel liet hij jonge talenten, zoals Johannes Staune-Mittet, promoveren vanuit de opleidingsploeg. Met de Duitse WorldTour-formatie raakt de beloftevolle Belg Cian Uijtdebroeks stilaan in conflict. Uijtdebroeks werd tijdens de Vuelta in zijn allereerste grote ronde achtste in het eindklassement. Logisch dat er dan interesse is. 'We zijn inderdaad geïnteresseerd in Cian. Dat waren we al toen hij nog junior was. Toen hebben we al met hem gesproken, maar hij heeft een contract. Ons team voor 2024 is af, maar zeg nooit nooit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws