Ritwinnaar Herrada vertrouwde op zijn sprint: 'Moest mijn snelheid uitspelen' Wielrennen
Wielrennen

Ritwinnaar Herrada vertrouwde op zijn sprint: 'Moest mijn snelheid uitspelen'

Ritwinnaar Herrada vertrouwde op zijn sprint: 'Moest mijn snelheid uitspelen'

Jesús Herrada won vrijdag voor de tweede keer in zijn loopbaan een etappe in de Vuelta a España. De Spanjaard van Cofidis was van een kopgroep van vijf renners de snelste in de sprint. ‘Deze overwinning is heel belangrijk.’

Herrada en zijn vluchtgenoten kregen tijdens de etappe weinig ruimte van het peloton, waar aanvankelijk de ploeg van Mads Pedersen controleerde. De ploeg van de Deen – Trek-Segafredo – wilde de op de enige lange klim van de dag de pure sprinters lossen. Daar slaagden ze niet helemaal in, daar Sam Bennett in de afdaling kon terugkeren. Vervolgens stokte de achtervolging af en toe, waardoor de groep met Herrada voldoende overhield om vooruit te blijven.

‘We hadden een aanzienlijke voorsprong’, vertelt Herrada in het flashinterview. ‘Wel was het een nadeel dat we een man verloren’, waarmee Herrada op Omer Goldstein doelt, die op de lange klim onderweg moest lossen. In de finale waren de omstandigheden de vluchters echter gunstig gezind. ‘We hadden alles gezet op de finale en dat de wind daar voordelig stond, was doorslaggevend’, legt Herrada uit.

‘Op een kilometer van de finish wisten dat we voor de winst mochten sprinten. Daarvoor was het nier altijd duidelijk wat onze precieze voorsprong was op het peloton’, vervolgt de Spaanse allrounder. In de sprint wachtte Herrada zijn moment af. Dat Fred Wright de sprint vroeg aan ging en lang volhield was daarbij niet ongunstig. ‘Voor mij was het zaak om het juiste wiel in de sprint te kiezen en mijn snelheid uit te spelen’, aldus Herrada, die van de vijf op papier niet zozeer de snelste was. De zege van Herrada was de tweede Spaanse van de ronde. Eerder won Marc Soler – ook vanuit de vlucht – al een etappe.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news