Ritwinnaar Matthews loert naar contract bij B&B, BikeExchange heeft Teuns op het oog als vervanger Wielrennen
Wielrennen

Ritwinnaar Matthews loert naar contract bij B&B, BikeExchange heeft Teuns op het oog als vervanger

Ritwinnaar Matthews loert naar contract bij B&B, BikeExchange heeft Teuns op het oog als vervanger

Michael Matthews, afgelopen zaterdag nog winnaar van de Tour de France-etappe naar Mende, is volgens HLN op weg naar B&B-Hotels. Het budget van de Franse ploeg wordt volgend jaar opgekrikt door het werven van een nieuwe sponsor.

Volgens Franse media zou Carrefour de nieuwe geldschieter worden vanaf 2023, waarmee de Franse supermarkt in navolging van Jumbo de wielerwereld betreedt. Hierdoor stijgt het budget met enkele miljoenen euro's en kunnen er goede aanbiedingen gedaan worden aan toppers die einde contract zijn.

Eén van die toppers is de in Monaco woonachtige Matthews, die na zijn ritzege in de Tour de France nog uitsprak dat hij graag bij BikeExchange-Jayco wilde blijven. Intermarché-Wanty-Gobert en UAE-Team Emirates hengelden ook naar zijn diensten.

Naam van Teuns zingt rond bij BikeExchange-Jayco

De Australische ploeg zoekt de markt af naar een vervanger van Matthews. De naam van Adam Yates - die zich kan herenigen met zijn broer Simon - werd genoemd, maar hij lijkt voor een nieuw contract bij INEOS Grenadiers te gaan. Dylan Teuns, die een aanbieding van B&B afsloeg, wordt nu genoemd als optie. Volgens HLN zou ook Israel-Premier Tech nog in de markt zijn.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws