Rodríguez tussen de grote namen in tijdrit: 'Ik ben conservatief geweest met de wattages' Wielrennen
Wielrennen

Rodríguez tussen de grote namen in tijdrit: 'Ik ben conservatief geweest met de wattages'

Rodríguez tussen de grote namen in tijdrit: 'Ik ben conservatief geweest met de wattages'

Remco Evenepoel, Primoz Roglic, Rémi Cavagna en... Carlos Rodríguez: dat was de top vier van de tijdrit in de Vuelta. De Spanjaard van INEOS Grenadiers verbaasde daarmee vriend en vijand, inclusief zichzelf.

'Het gevoel was goed', was de eerste reactie van de man die ook de vierde plek in het klassement bezet. 'Ik ben conservatief geweest met de wattages die ik moest volgen, maar denk dat het daardoor juist goed heeft uitgepakt. Daardoor ben ik namelijk niet in de rode zone beland', verklaart Rodríguez kort na afloop.

'Het is een goede tijdrit en ik ben blij met de vorm', vervolgt de 21-jarige Spanjaard. 'Ik ben hier wel fier op, een halve minuut achterstand op Primoz is gewoon een heel goed resultaat. Dicht bij de olympisch kampioen zitten, dat is iets om trots op te zijn.'

Door zijn goede prestatie kijkt Rodríguez ook uit naar de komende dagen. 'Maar ik moet er enkel op gefocust zijn dat ik mijn best doe, en simpelweg genieten van deze ervaring', houdt hij de beide beentjes op de grond.

Sivakov trots: 'Dit is één van mijn beste tijdritten'

Ploegmaat Pavel Sivakov deed het niet veel slechter, hij eindigde als vijfde in de tijdrit. 'Daar verbaas ik mijzelf wel mee', verklaarde hij na afloop bij Eurosport. 'Ik denk dat dit één van mijn beste tijdritten is, en dat is gewoon heel goed.'

'Ik had stiekem wel op een top tien-plek gehoopt, maar dit is boven mijn verwachtingen', stelt Sivakov, die door zijn tijdrit opschoof van plaats tien naar negen in het algemeen klassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws