Roglic verliest voor eerste (!) keer tijdrit op Spaanse bodem: 'Remco is van een ander niveau' Wielrennen
Wielrennen

Roglic verliest voor eerste (!) keer tijdrit op Spaanse bodem: 'Remco is van een ander niveau'

Roglic verliest voor eerste (!) keer tijdrit op Spaanse bodem: 'Remco is van een ander niveau'

Primoz Roglic realiseerde in de tiende etappe van de Vuelta, een tijdrit van dertig kilometer, een opvallende mijlpaal: de Sloveen van Jumbo-Visma verloor voor de eerste keer een chrono op Spaanse bodem, aan Remco Evenepoel. Roglic gaf 48 seconden toe op zijn grote rivaal in deze Vuelta.

'Ik ben er blij mee, want ik heb een goede tijdrit gereden', verklaart Roglic na afloop. 'Dit is een goed resultaat, maar ik wil Remco ook feliciteren. Hij is momenteel van een ander niveau', citeert VeloNews de drievoudig winnaar van de Ronde van Spanje.

'Er komt een moment dat je zal verliezen', gaat Roglic verder. 'Op het moment is Evenepoel flying, maar we zullen zien. Dit is een lange wedstrijd', doelt hij op de vele bergetappes die nog komen in de tweede en derde week.

Roglic tevreden met tweede plaats

Roglic herhaalt dat hij blij is met zijn prestatie in de tijdrit, die een tweede plek in de daguitslag opleverde. 'Daar ben ik trots op, ik was snel. Het is hoe het is, ik ben tevreden met het resultaat dat ik vandaag behaald heb', houdt hij de moed er ondanks de kleine show van Evenepoel nog steeds in.

'We bekijken het dag voor dag', legt hij uit. 'Het is al belangrijk om gezond te blijven, problemen te ontwijken en heel te blijven. Dan zullen we zoeken naar kansen die komen, maar ik zou natuurlijk gelukkiger zijn als hij niet zo goed reed. Remco heeft al eerder laten zien hoe sterk hij is, en nu doet hij dat hier weer.'

De kopman van Jumbo-Visma heeft in het algemeen klassement van deze Ronde van Spanje nu een achterstand van 2.41 minuut op leider Evenepoel. Enric Mas, de nummer drie, staat 22 seconden achter de Sloveen. Roglic verloor met Edoardo Affini overigens nog een knecht; de Italiaan kon niet meer van start door ziekte.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws