Felbevochten bergrit woog ook door bij Mathieu van der Poel: 'Had niet mijn beste dag' Wielrennen
Wielrennen

Felbevochten bergrit woog ook door bij Mathieu van der Poel: 'Had niet mijn beste dag'

Felbevochten bergrit woog ook door bij Mathieu van der Poel: 'Had niet mijn beste dag'

Mathieu van der Poel finishte woensdag op bijna veertig minuten van winnaar Jonas Vingegaard in de zware bergrit richting Le Lioran. De Nederlander had naar eigen zeggen geen al te beste dag, maar kon uiteindelijk toch prima binnenbollen. Dat vertelde hij daags later aan de NOS.

Waar Van der Poel zich in de bergrit over de Col du Galibier nog toonde in de vroege vlucht, moest hij woensdag in het Centraal Massief als één van de eersten afhaken. 'Ik had niet mijn beste dag, maar het was ook heel lastig. Iedereen zal dat toch wel gevoeld hebben. Ik kwam vrij snel in de laatste groep te zitten, maar het was wel een goede groep. Uiteindelijk ben ik de dag wel goed doorgekomen', zo liet hij weten aan Han Kock van de NOS.

Van der Poel keek in de avond nog naar Nederland-Engeland

Op tijd naar bed was er ook niet bij. 's Avonds zat hij net als half Nederland voor de buis om de EK-voetbal-wedstrijd tegen Engeland te bekijken. Van der Poel vond het eveneens geen penalty. 'Nee. Het heeft twee kanten natuurlijk, maar ik vond het een rare beslissing', zei hij over de VAR.

'Nederland begon heel goed, maar op een gegeven moment werd het iets minder. Het is wel jammer natuurlijk, dat ze die tegengoal nog kregen. Ik had liever gehad dat ze doorgingen, maar ik wilde gaan slapen. Ik hoefde geen verlenging mee te maken, maar had toch liever gehad dat Nederland had gescoord', aldus de immer vriendelijke Nederlander met een glimlach.

Nu heeft hij nog wat sprintkansen met Jasper Philipsen, die - mede door goed werk van Van der Poel - enkele dagen eerder zijn eerste zege boekte. 'Een opluchting is veel gezegd, maar het was toch wel leuk. Zo slecht deden we het nog niet, want we zaten er een paar keer dicht bij. Het was dus vooral voor de buitenwereld een ding, denk ik.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws