Roglic loopt in wandeletappe vier seconden in op Evenepoel: 'We gaan zien wat het waard is' Wielrennen
Wielrennen

Roglic loopt in wandeletappe vier seconden in op Evenepoel: 'We gaan zien wat het waard is'

Roglic loopt in wandeletappe vier seconden in op Evenepoel: 'We gaan zien wat het waard is'

De twaalfde etappe in de Vuelta a España kon met recht bestempeld worden als wandeletappe, waarbij alleen de ultieme slotfase voor het nodige vermaak zorgde. Daarbij dient echter vermeld te worden dat ook de tussensprint wel interessant was, daar Primoz Roglic er met vier bonificatieseconden vandoor ging. De kopman van Jumbo-Visma doet na afloop van de rit richting Zaragoza zijn verhaal tegenover de camera van Eurosport.

'Soms win je en soms verlies je', steekt de Sloveense veelvraat op karakteriserende wijze van wal. 'In dit geval is het fijn dat ik een aantal seconden heb weten te pakken. Het was niet per se de bedoeling om mee te sprinten bij de tussensprint. Maar ik zat goed van voren en besloot me dus maar te mengen.'

Naar eigen zeggen zijn de vier verdiende boniseconden in ieder geval lekker meegenomen voor de ex-schansspringer. 'We gaan zien wat het waard is. Morgen zullen de verschillen een stuk groter zijn', refereert hij aan de etappe richting de Col du Tourmalet. 'We gaan het allemaal wel zien', sluit hij het ietwat ongemakkelijke interview af. Roglic staat voorafgaand aan de monsteretappe in Frankrijk 23 seconden achter Remco Evenepoel.

Video: Roglic pakt vier bonificatieseconden bij tussensprint

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news