Groves schiet uit z'n pedaal, UAE profiteert: Molano wint massasprint, Roglic raapt vier seconden onderweg Wielrennen
Wielrennen

Groves schiet uit z'n pedaal, UAE profiteert: Molano wint massasprint, Roglic raapt vier seconden onderweg

Groves schiet uit z'n pedaal, UAE profiteert: Molano wint massasprint, Roglic raapt vier seconden onderweg

Juan Sebastián Molano heeft de twaalfde etappe in de Vuelta a España gewonnen. Na een slaapverwekkende rit kwam het - zoals verwacht - aan op een massasprint in de straten van Zaragoza. Bij de tussensprint raapte Primoz Roglic voor het algemeen klassement nog vier seconden.

Wat moeten we zeggen over de etappe, buiten het feit dat 'ie 151 kilometer was, om die reden pas om 14.10 uur begon en het overgrote deel van de rit in dalende lijn richting finishplaats Zaragoza ging? Heel even werd er bij de start nog gesproken over wind, maar daar was gedurende de dag helemaal geen sprake van.

Om die reden reden Jetse Bol (Burgos-BH) en Abel Balderstone (Caja Rural-Seguros RGA) gezamenlijk weg na twee kilometer koers, totdat Bol (na een hevige strijd om de strijdlust van de dag) op 38 kilometer van de streep als laatste weer werd ingerekend.

Lees verder onder de video

Roglic raapt vier seconden

Alpecin-Deceuninck had de hele dag gecontroleerd, met een maximale voorsprong voor de leiders van dik twee minuten. In de laatste dertig kilometer kon de finale in dat opzicht beginnen voor renners die een sprint nog wilden voorkomen. De biljartvlakke weg richting Zaragoza hielp daar echter niet in mee.

De enige keer dat we nog van onze stoel opveerden, was bij de tussensprint op negentien kilometer van de finish. In Villanueva de Gallego ging Roglic er eens goed voor zitten en hij pakte na Groves vier bonificatieseconden. De Jumbo-mannen bleven vervolgens scherp van voren, maar uiteraard namen de sprintersploegen in de laatste drie kilometer het initiatief.

Dat was het terrein voor Alpecin-Deceuninck, dat ook nu de trein indrukwekkend op de rails zette. Lidl-Trek zat goed mee en Marijn van den Berg zette zich namens EF in het wiel van Groves. UAE kwam in de laatste halve bocht knap over alles en iedereen heen. Oliveira nam de kop en lanceerde Molano, die het indrukwekkend afrondde.

Lees verder onder de video

Uitslag etappe 12 Vuelta a España 2023

Results powered by FirstCycling.com

Volg LIVE etappe 12 in de Vuelta a España in onze liveblog

Laadt de liveblog niet? Druk even op F5 of refresh je mobiele pagina of app.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws