Roglic maakt indruk, maar Jumbo-Visma waakt: 'Het gevaar schuilt overal' Wielrennen
Wielrennen

Roglic maakt indruk, maar Jumbo-Visma waakt: 'Het gevaar schuilt overal'

Roglic maakt indruk, maar Jumbo-Visma waakt: 'Het gevaar schuilt overal'

Primoz Roglic staat na negen dagen in de Vuelta a España nog altijd fier aan kop van het algemeen klassement. Alles lijkt op rolletjes te verlopen voor de Sloveen, maar toch rekent zijn ploeg zich nog niet rijk. 'Het grootste gevaar is overmoedig worden', zo klinkt het bij ploegleider Addy Engels.

Geen algemene persconferentie bij Jumbo-Visma op de eerste rustdag in de Vuelta, maar wel stond Engels de NOS te woord. Bij de publieke omroep laat hij weten, ondanks het sterke optreden van zijn kopman, waakzaam te zijn. Hij wijst naar de voorgaande twee edities van de Spaanse grote ronde, waar Roglic ook twee keer nog even in de problemen werd gebracht. 'Je bent je bewust van het gevaar', vertelt hij. 'Maar het grootste gevaar is denken dat het op een gegeven moment allemaal vanzelf gaat.'

Engels lijkt geluisterd te hebben naar de kritiek die de ploeg een jaar geleden ontving tijdens de Tour de France. Ook toen leek de ploeg alles onder controle te hebben, maar verloor het op de voorlaatste dag de gele trui in de tijdrit. 'Of het nu een zware bergrit is of een op papier makkelijkere rit: het is elke seconde honderd procent focus', geeft de ploegleider aan. 'Van start tot finish. Iedere dag opnieuw. Dat weten we heel goed, maar het is natuurlijk ook een paar keer goed afgelopen. Dat weten we inmiddels ook.'

Roglic ontloopt valpartijen: 'Gevaar schuilt overal'

Met Roglic zelf gaat het in ieder geval goed, zo laat Engels nog weten. In tegenstelling tot de Tour de France van dit jaar ontliep hij tot nu toe de valpartijen. 'Als je pech hebt en je zit aan de verkeerde kant, kan het zomaar voorbij zijn. Dat gevaar schuilt overal. Dat weet hij, dat weten wij, dat weet iedereen', klinkt het uiterst voorzichtig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws