Roglic prijst Vlasov en Hindley en baalt van mislopen ritzege: 'Ik kon niet zien dat er nog iemand voor reed' Wielrennen
Wielrennen

Roglic prijst Vlasov en Hindley en baalt van mislopen ritzege: 'Ik kon niet zien dat er nog iemand voor reed'

Roglic prijst Vlasov en Hindley en baalt van mislopen ritzege: 'Ik kon niet zien dat er nog iemand voor reed'

Primoz Roglic toonde aan uitstekend scherp te staan in het Criterium du Dauphiné maandagmiddag. Zijn ploeg BORA-hansgrohe nam een groot deel van het werk op zich op de slotklim naar de Col de la Loge. Roglic zelf werd tweede in de etappe, op gepaste afstand van winnaar Magnus Cort. Na afloop deed de Sloveen zijn verhaal via het online kanaal van zijn Duitse werkgever.

Terwijl Roglic al aan het uitfietsen was op de rollers, deed hij zijn verhaal over de etappe. 'We kunnen niet echt iets vinden van de finale, het was te onduidelijk. We waren er wel dichtbij, bij de ritzege. Vanwege het slechte zicht was het maken van een inschatting in de finale vrijwel onmogelijk, ook omdat de groep voor de sprint nog best wel groot was.'

Roglic zwaar onder de indruk van deelnemersveld Dauphiné: 'En er was er maar eentje sneller'

Met de vorm lijkt het wel goed te zitten bij Roglic, die om zich heen keek in de grote groep die de sprint ging rijden en behoorlijk onder de indruk was van zijn collega's. 'Iedereen is hier zo fit, en er was er maar eentje sneller op het einde', geeft hij ook een tevreden, stille hint over zijn eigen vorm. Roglic had ook nog een goed woordje over voor zijn teamgenoten Jai Hindley en Aleksandr Vlasov, die beulswerk deden in het laatste deel van de rit. En toch predikte hij ook geduld.

'Ze hebben super gewerkt. Het resultaat komt zeker, vroeg of laat, met een overwinning. Het belangrijkste is dat we als groep, als mannen, een hartstikke mooi niveau laten zien. Iedereen is toegewijd. En toch ben ik teleurgesteld dat ik het niet kon afmaken. Ik was goed, maar kon ook niet zien dat er nog iemand voor reed', doelde de kopman van BORA afsluitend op de Fransman Bruno Armirail, die tot diep in de finale voorop reed.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news