Roglic test Vuelta-benen eerste en laatste keer in Ronde van Burgos, Enric Mas keert terug na Tour-crash Wielrennen
Wielrennen

Roglic test Vuelta-benen eerste en laatste keer in Ronde van Burgos, Enric Mas keert terug na Tour-crash

Roglic test Vuelta-benen eerste en laatste keer in Ronde van Burgos, Enric Mas keert terug na Tour-crash

Primoz Roglic staat op de startlijst van de Ronde van Burgos, die van 15 tot en met 19 augustus verreden wordt. Het wordt sinds de Giro d'Italia de eerste en meteen laatste race die de Sloveen rijdt voor de Vuelta a España.

Roglic sloot in mei de Giro d'Italia met eindwinst af en daarna zagen we hem lang niet meer terug. Na een rustperiode richtte hij zich al snel op de Vuelta, de ronde die hij in 2019, 2020 en 2021 won.

Ook vorig jaar leek hij op weg om nog vol voor de zege te strijden met Remco Evenepoel, totdat een crash in de slotweek hem tot opgeven noopte. Vanaf 26 augustus gaat hij in Barcelona voor z'n vierde Vuelta-zege, met Jonas Vingegaard als mede-kopman.

Mas keert terug na Tourcrash

Zoals ieder jaar wordt ook Enric Mas in de Ronde van Spanje verwacht. De kopman van Movistar is traditioneel sterker in eigen land dan in de Tour de France, waar hij in juli al in het openingsweekend moest opgeven door een gebroken schouderblad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws