Enric Mas moet plots dik drie minuten gaan dichten: 'Evenepoel vliegt in deze Vuelta' Wielrennen
Wielrennen

Enric Mas moet plots dik drie minuten gaan dichten: 'Evenepoel vliegt in deze Vuelta'

Enric Mas moet plots dik drie minuten gaan dichten: 'Evenepoel vliegt in deze Vuelta'

Enric Mas mag na de tiende etappe in de Vuelta a España een beetje minder dromen van eindwinst in de Vuelta a España. De Spanjaard ging als nummer twee de tijdrit in, op een dikke minuut van Remco Evenepoel. Na de tijdrit staat hij op 3.03 minuten van de Belg.

Mas was desondanks tevreden over zijn race tegen de klok. Hij werd uiteindelijk tiende, op 1.51 minuten van de ontketende Evenepoel. Voor een potentiële podiumplek in Madrid deed hij in dat opzicht uitstekende zaken. 'Ik heb geen slechte tijdrit gereden, maar ik ben ook niet super tevreden. Ik begon goed, maar geef uiteindelijk veel tijd toe. Het was echt een parcours voor specialisten, met weinig hoogtemeters. Het was nergens echt lastig', vertelt hij aan AS.

Mas doet volop mee voor het podium

Toch zitten we pas op de helft van deze Vuelta, weet ook Mas. De klimmer van Movistar werd al twee keer tweede in zijn thuiswedstrijd en ook nu lonkt het podium. 'Er is nog een lange weg te gaan en we gaan het van dag tot dag bekijken. Woensdag is een vlakke etappe, vanaf donderdag gaan we zien hoe deze ronde zich verder ontwikkelt. We zullen het blijven proberen.'

Dat er op dit moment niets te doen is aan Evenepoel, beaamt Mas echter wel. Het is voor hem te hopen dat de klassementsleider richting de derde week misschien nog iets van zijn topvorm verliest. 'Evenepoel vliegt in deze Vuelta. Hij bevestigt hier dat hij heel goed en heel sterk is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws