Roglic wil nog niet van eindzege weten: 'We weten uit ervaring wel beter' Wielrennen
Wielrennen

Roglic wil nog niet van eindzege weten: 'We weten uit ervaring wel beter'

Roglic wil nog niet van eindzege weten: 'We weten uit ervaring wel beter'

Primoz Roglic blijkt ongenaakbaar in de Tirreno-Adriatico. Hoewel de Sloveen en zijn ploeg Jumbo-Visma alles uit de kas moesten halen, sloeg de ronderenner in de laatste meters met zijn sterke versnelling toe. Met nog één vlakke etappe te gaan lijkt de eindzege binnen, al denkt Roglic daar anders over.

De zesde etappe van de Tirreno heette de ‘Tappa dei Muri’ en dat was niet voor niets. De hele dag ging het op en af en in het finalecircuit moest meermaals de muur van Osimo – een kasseihelling aan zestien procent – worden getrotseerd. Ook de aankomst liep smerig omhoog over kasseien.

‘Poeh, het was tricky met zoveel renners kort in het klassement. Er werd veel aangevallen, maar ik wist de zege te pakken op het eind. Ik ben daar superblij mee’, is Roglic opgelucht in het flashinterview.

Het was een enerverende dag voor Roglic, daar zijn ploeg tijdens de etappe Dylan van Baarle zag afstappen. Later kwam Wilco Kelderman ten val, die daardoor uit het klassement wegviel. Hoewel er zondag nog een rit voor de sprinters volgt, blijft Roglic voorzichtig wat de eindzege betreft. We weten uit het ervaring dat het pas over is na de laatste etappe, nog eentje’, aldus Roglic

Roglic: 'Het is alleen maar een teken'

Later reageerde Roglic uitgebreider tegenover Cycling Pro Net. ‘Ik geniet er gewoon van, het is ongelofelijk. Ik had niet verwacht zo snel weer op dit niveau te zijn. Ik geniet ervan en ben blij om hier te koersen’, vertelt over uiterst succesvolle rentree in het peloton na een lange revalidatie van een schouderblessure.

Wat de zegereeks over de komende Giro van Roglic zegt? ‘Het is een goed teken voor de Giro, maar het is alleen maar een teken. Er daar weer staan, is nog een ander ding.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws