Wiebes voltooit de hattrick in de Ronde van Drenthe na een tumultueuze koers Wielrennen
Wielrennen

Wiebes voltooit de hattrick in de Ronde van Drenthe na een tumultueuze koers

Wiebes voltooit de hattrick in de Ronde van Drenthe na een tumultueuze koers

Lorena Wiebes heeft de Ronde van Drenthe voor vrouwen gewonnen. Nadat de Drentse Acht van Westerveld op vrijdag door sneeuw nog werd afgelast, werd er op zaterdag in de ijskou gelukkig wel gekoerst. Na een tumultueuze koers was Wiebes de snelste in de sprint.

Wel werden de nodige aanpassingen doorgevoerd. Zo werden de kasseistroken geschrapt en werd de koers vijftig kilometer ingekort door het winterse weer van de voorbije dagen. De start werd verplaatst naar de VAM-berg, die de vrouwen tijdens de koers zes keer moesten trotseren.

Hoewel de koers inmiddels onderweg was, was het met de chaos nog niet gedaan. De live-uitzending was nog maar net gestart, of vrijwel het hele peloton sloeg tegen de grond. Na de val vormde een kopgroep van zo'n zeven vrouwen met daarbij Karlijn Swinkels, Mischa Bredewold en Lotte Uneken.

De kopgroep had een kleine marge en dat bleef tot in de finale. Richting de laatste keer VAM-berg zat het peloton de koplopers op de hielen. Sprintsters Lorena Wiebes en Elisa Balsamo zochten elkaar alvast op. Vooraan viel Bredewold aan.

Daniek Hengeveld kon Bredewold volgen. Door wat gepoker werden de twee snel ingelopen door het peloton, dat zich opmaakte voor een sprint. SD Worx trok met vier naar voren om Wiebes te lanceren. De andere ploegen gaven het echter niet cadeau. Zo kwam Uno-X langszij. Het deerde Wiebes echter niet. Het Nederlandse sprintkanon legde namelijk iedereen erop in de sprint. Susanne Andersen werd tweede voor wegrenster annex baanrenster Maaike van der Duin

Uitslag Ronde van Drenthe 2023, vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws