Roglic wint eerste editie van door Trentin georganiseerd BeKING-criterium in Monaco Wielrennen
Wielrennen

Roglic wint eerste editie van door Trentin georganiseerd BeKING-criterium in Monaco

Roglic wint eerste editie van door Trentin georganiseerd BeKING-criterium in Monaco

Primoz Roglic mag zich de eerste winnaar van het BeKING-criterium noemen. De in Monaco verreden wedstrijd werd georganiseerd door Matteo Trentin, die thema's als solidariteit en veiligheid op deze manier onder de aandacht wilde brengen. Sonny Colbrelli en Tadej Pogacar mochten met Roglic mee het podium op.

Het BeKING-criterium werd in het leven geroepen om een verbinding tussen profwielrenners en de lokale bevolking te leggen. Zo kregen verschillende kinderen de mogelijkheid om samen met de profs te fietsen. Daarnaast werd er middels dit evenement aandacht gevraagd voor de veiligheid in het peloton. Naast Roglic, Colbrelli en Pogacar verschenen ook renners als Chris Froome, Philippe Gilbert en Peter Sagan aan de start.

Roglic spreekt na afloop van een geslaagde race. 'Het is altijd leuk om te winnen, maar het was ook belangrijk om betrokken te zijn bij dit evenement. Voor mij was het de laatste wedstrijd van een seizoen vol ups en downs. Nu ga ik me weer langzaam voorbereiden op het nieuwe seizoen', zo klinkt het bij Tuttobiciweb. Ook Trentin kijkt als organisator terug op een mooie dag. 'Het succes van deze editie maakt ons erg blij, onze inspanningen worden beloond. Dit moedigt ons aan om alvast na te gaan denken over het volgend jaar. Het idee was niet om een race voor profs te organiseren, maar juist om ook de kinderen mee te laten fietsen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws