Roglic zet streep onder acht jaar Jumbo-Visma: 'Er speelde veel, ben blij dat het afgelopen is' Wielrennen
Wielrennen

Roglic zet streep onder acht jaar Jumbo-Visma: 'Er speelde veel, ben blij dat het afgelopen is'

Roglic zet streep onder acht jaar Jumbo-Visma: 'Er speelde veel, ben blij dat het afgelopen is'

Primoz Roglic wist de Ronde van Lombardije zaterdag als derde af te sluiten. De Sloveen van Jumbo-Visma had zijn periode in het geel-zwart maar wat graag afgesloten met een overwinning in een prestigieus Monument, maar moest richting Bergamo zijn meerdere erkennen in landgenoot Tadej Pogacar.

Jumbo-Visma nam de wedstrijd vanaf het begin onder controle met onder meer Sam Oomen en een imposante Jan Tratnik, waarna Tiesj Benoot, Wilco Kelderman en Attila Valter het pad plaveiden voor de kopman van de geelzwarte formatie uit Nederland. Die kon het uiteindelijk niet afmaken.

Roglic had het zwaar op de slotbeklimming naar het oude centrum van Bergamo, maar wist in de afdaling toch nog terug te komen en uiteindelijk op karakter de derde plek te bemachtigen. 'Ik had geen benen, dat was wel duidelijk. Maar ik heb het geprobeerd, helemaal tot de finish. En dat zonder benen, echt waar', vertelde hij net na de finish met zijn kenmerkende lach tegenover de toegestroomde media.

Roglic heeft geen spijt na derde plek in Ronde van Lombardije

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak hij al over zijn laatste koers namens Jumbo-Visma. 'We hebben samen geweldige verhalen geschreven en daar heb ik supermooie herinneringen aan', liet hij toen weten. Na afloop voegde hij daar nog het volgende aan toe: ‘Ik ben blij dat het afgelopen is. Er speelden veel dingen rondom mij, maar ik heb desondanks alles gegeven op de fiets. Daar kan ik dus geen spijt van hebben. Of ik nu vakantie heb? Hopelijk!’ Roglic wordt medio oktober al bij zijn nieuwe ploeg BORA-hansgrohe verwacht, waar ze dan de eerste dagen richting 2024 afwerken.

Al bij al kon hij een positieve balans opmaken. ‘Ik ben meer dan blij. Het was niet zozeer emotioneel, maar gewoon heel zwaar. Ik was graag beter geëindigd, maar het is niet anders', herhaalde hij zijn woorden ter afsluiting.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws