Rohan Dennis over laatste Vuelta-week: 'We gooien alles in de strijd om Evenepoel te kraken' Wielrennen
Wielrennen

Rohan Dennis over laatste Vuelta-week: 'We gooien alles in de strijd om Evenepoel te kraken'

Rohan Dennis over laatste Vuelta-week: 'We gooien alles in de strijd om Evenepoel te kraken'

Met nog zes etappes voor de boeg begint de tijd voor Jumbo-Visma te dringen. Kopman Primoz Roglic staat op de laatste rustdag nog steeds op 1 minuut en 34 seconden achterstand van rode trui Remco Evenepoel. Het team zal alles op alles moeten zetten om de jonge Belg te doen breken. Meesterknecht Rohan Dennis speelt een belangrijke rol in dit plan. 'Met het podium nemen we geen genoegen', aldus de 32-jarige Australiër tegenover VeloNews.

'In het begin van de ronde voelden mijn benen niet zo goed aan en was ik niet in optimale doen', reflecteert de tijdritspecialist zijn eigen vorm. 'Ik voel me beetje bij beetje steeds beter worden op de cols', vervolgt hij. 'We zijn een aantal renners verloren, maar dat is gelijkmatig gegaan. De meeste teams zijn twee, drie of zelfs meer renners kwijtgeraakt. Het maakt niet veel uit denk ik. Het is wat het is', poneert hij stellig.

'Het is allemaal nog erg onbekend rondom Remco. Hij is nog nooit zover gekomen in een grote ronde. We zullen moeten afwachten en dan zien we het wel. Hopelijk wordt hij slechter en wordt Primoz elke dag beter. We werken niet voor het podium. Als ploeg zullen we alles in de strijd gooien om Evenepoel te kraken', luidt Dennis' strijdkreet. 'Als dat niet lukt en hij blijft rijden zoals hij deed: bravo', relativeert hij.

Rohan Dennis zelf is eind september afwezig op het WK in zijn thuisland Australië, zowel in de tijdrit als de wegrit. Dit kwam voor de meeste wielervolgers als een verrassing. De gecommuniceerde reden van zijn afwezigheid viel onder de noemer 'familieomstandigheden'. Hierom ontstonden onlangs enkele vragen, maar tegenover VeloNews neemt hij alle vragen voor altijd weg. 'De dag voor de tijdrit gaat mijn broer trouwen. Het is in Duitsland en ik ben zijn 'best man'. Familie komt op de eerste plaats', stelt de man uit Adelaide.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws