Juan Ayuso na twee weken Vuelta: 'De slotweek zal enorm lastig gaan worden' Wielrennen
Wielrennen

Juan Ayuso na twee weken Vuelta: 'De slotweek zal enorm lastig gaan worden'

Juan Ayuso na twee weken Vuelta: 'De slotweek zal enorm lastig gaan worden'

De 19-jarige Juan Ayuso (UAE Emirates) is één van de revelaties van deze Vuelta. Na twee weken koers staat hij op de vierde plaats in het algemeen klassement en bezet hij de tweede plaats in het jongerenklassement, op 4 minuten en 49 seconden van Remco Evenepoel. Op de derde rustdag blikt hij tegenover onder meer Es Ciclismo vooruit op dat wat er nog komen gaat. 'Het gaat een lastige laatste week worden', aldus de benjamin van het peloton.

Er resteren nog zes ritten in de Vuelta, welke volgens supertalent Ayuso heel zwaar zullen worden. 'Alles zal in beweging gaan komen. Vanaf de openingsrit in Nederland hebben we op volle toeren gekoerst. We hebben de afgelopen twee weken eigenlijk maar één rustige etappe gehad en dat zal zeer merkbaar zijn in de laatste week', aldus de klimmer uit Barcelona, voor wie deze Vuelta geldt als zijn eerste grote ronde. 'Er kan nog veel gaan veranderen en ik hoop dat het mij ten goede gaat komen. Ik wil mijn huidige vierde plaats niet verliezen, maar ik zou eigenlijk op het podium willen eindigen. Het is al wel een droom om de Vuelta te mogen rijden en het zal mij zowel in fysiek als in mentaal opzicht een betere renner voor de komende jaren maken', vervolgt hij.

Een mooie toekomst voor de Spaanse wielersport

Op de derde, vierde en vijfde plaats van de algemene rangschikking van de Vuelta vinden we Spanjaarden terug: respectievelijk Mas, Ayuso en Rodríguez. Ayuso voorspelt dan ook een mooie toekomst voor het Spaanse wielrennen. 'Het vraagt een beetje geduld, misschien een of twee jaar. De Spaanse fans zijn wel erg veeleisend. Dat is echter normaal, want er zijn ooit jaren geweest waarin de Spaanse wielrenners het geweldig deden en veel wonnen', herinnert Ayuso zich.

Ayuso vermoedt dat de verschillende 'allianties' tussen teams en renners een belangrijke rol zullen gaan spelen in de slotweek van de Vuelta. Ook het 'profiteren' dicht hij een belangrijke rol toe. Zo zag hij zichzelf in de door Thymen Arensman gewonnen rit naar de Sierra Nevada profiteren van het werk van INEOS voor hun kopman Rodríguez en schoot hij laatstgenoemde zelfs voorbij in het algemeen klassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws