Hindley wil schitteren in de Tour de France: 'Misschien wordt het parcours nooit meer zo goed voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Hindley wil schitteren in de Tour de France: 'Misschien wordt het parcours nooit meer zo goed voor mij'

Hindley wil schitteren in de Tour de France: 'Misschien wordt het parcours nooit meer zo goed voor mij'

Jai Hindley beseft, net als zoveel andere klimmers, dat de Tourorganisatie in 2023 een hand uitreikt naar de mannen die goed bergop gaan. De Giro-winnaar van 2022 mikt dit seizoen vol op de Tour, omdat het weleens zijn enige kans zou kunnen zijn om hoog te eindigen.

Hindley is momenteel actief in de Tour Down Under, waar hij met Cyclingnews sprak over zijn Tourambities in 2023. De Australiër van BORA-hansgrohe mikt op het hoogste, zo zegt hij ambitieus. 'Alles moet goed gaan om er überhaupt bij te zijn, want BORA wil uiteraard de beste ploeg selecteren. Maar als je naar het parcours kijkt en je vergelijkt die met de Giro, dan is het realistisch om te denken dat de Tour mij meer past. Sterker nog: misschien wordt het Tourparcours nooit meer zo goed voor mij.'

Wat heet: de Tour kent in 2023 slechts één tijdritje, waar ook nog eens een flinke klim in zit. Daarnaast heeft de organisatie een recordaantal van dertig cols opgezocht en ligt er een mooie mix klaar van punchy finales en zware bergetappes met lange en hoge cols. Ideaal voor Hindley, die in 2022 op een soortgelijk parcours de beste bleek in de Giro. 'Ik wil langzaam opbouwen om te pieken in juli. Het zou mooi zijn als ik bijvoorbeeld in de Ronde van het Baskenland ook al goed ben, maar het ultieme doel is om goed te zijn in de Tour. Dat is het belangrijkste.'

Hindley treft Vingegaard, Pogacar en Bernal

Hindley zal het in de Tour de France op moeten nemen tegen de crème de la crème van het wielrennen. Titelverdediger Jonas Vingegaard keert namens Jumbo-Visma terug in de Tour en ook zijn rivaal Tadej Pogacar is van de partij. INEOS Grenadiers lijkt voornemens om met Egan Bernal naar Frankrijk af te reizen en ook toppers als Mikel Landa, Romain Bardet en David Gaudu gaven al aan de Tour te willen rijden. In de Giro d'Italia zien we mannen terug zoals Primoz Roglic, Remco Evenepoel en Geraint Thomas.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws