Rota kan kunststukje van ploeggenoot Girmay net niet herhalen: 'Stefano was sneller en sterker' Wielrennen
Wielrennen

Rota kan kunststukje van ploeggenoot Girmay net niet herhalen: 'Stefano was sneller en sterker'

Rota kan kunststukje van ploeggenoot Girmay net niet herhalen: 'Stefano was sneller en sterker'

Lorenzo Rota heeft donderdag net niet zijn eerste zege uit zijn carrière kunnen boeken. De 26-jarige renner van Intermarché-Wanty-Gobert moest in de sprint zijn meerdere erkennen in Stefano Oldani, die zijn landgenoot een halve fietslengte voorbleef. Na afloop vertelt Rota dat hij blij is met het resultaat en zijn benen, maar dat hij ook ietwat teleurgesteld is.

Rota rijdt sinds 2021 voor Intermarché-Wanty-Gobert en is bezig aan alweer zijn vierde Giro d'Italia. De Italiaan zat mee in de grote kopgroep van de dag, die na een intense openingsfase tot stand kwam. Daarin zaten veel grote namen, waaronder die van Mathieu van der Poel, Bauke Mollema en Wilco Kelderman. Het was echter Gijs Leemreize die samen met Rota en Oldani op vijftig kilometer van de meet de aanval koos en met zijn drieën bleven ze de rest van de kopgroep voor. Een groepje met Kelderman en Mollema kwam nog wel tot dertig seconden, maar de drie bleven goed samenwerken en konden uiteindelijk sprinten voor de winst.

In de laatste kilometer probeerde Leemreize nog weg te komen, omdat de pas 22-jarige renner van Jumbo-Visma wist dat hij in de sprint tekort kwam tegenover de Italianen. Oldani pareerde zijn aanvallen echter eenvoudig, waarna de renner van Alpecin-Fenix ook de eindsprint van kop af aan begon. Daarin was Oldani net iets sterker dan Rota, die genoegen nam met een tweede plaats. 'We hebben het vanmorgen over deze etappe gehad. Voor mij zijn dit soort etappes erg goed en mijn benen worden met de dag beter. Daar ben ik blij mee. Ik ben wel een klein beetje teleurgesteld, want in de finale kon het beter. Stefano was vandaag sneller en sterker dan ik, dus ik ben wel blij met het resultaat.'

Rota kreeg pijn in de benen van aanvallen Leemreize

Rota vervolgde zijn verhaal na afloop van de wedstrijd tegenover Cycling Pro Net en vertelt hoe de aanvallen van Leemreize hem langzaam oprookte. 'Toen de renner van Jumbo-Visma aanviel, voelden mijn benen wel wat pijnlijk aan. Ik volgde Stefano en hij dichtte het gat. Daarna reden Stefano en ik kort achter elkaar tot de finishlijn. Hij won met een halve fietslengte voorsprong. Dat is de wedstrijd, maar ik ben blij.'

Voor Rota is het nu uitkijken richting het restant van de Giro, waarin hij nog genoeg kansen voor zichzelf en de ploeg ziet. 'We zitten pas op de helft van de Giro en ik ben er zeker van wanneer ik deze benen heb, we nog kansen krijgen. We bekijken het van dag tot dag. Het team is ook sterk zonder Biniam (Girmay, red.) en we gaan het per dag bekijken.' Biniam Girmay won dinsdag de tiende etappe voor Intermarché-Wanty-Gobert, maar moest na afloop de Giro verlaten nadat hij een kurk van de champagnefles in zijn oog kreeg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws