López behoudt na intense opening het roze: 'Reden wel 53 à 54 kilometer per uur' Wielrennen
Wielrennen

López behoudt na intense opening het roze: 'Reden wel 53 à 54 kilometer per uur'

López behoudt na intense opening het roze: 'Reden wel 53 à 54 kilometer per uur'

Juan Pedro López overleefde donderdag nog maar eens een dag in de roze trui. De Spanjaard van Trek-Segafredo beleefde naar eigen zeggen een intens eerste uur, maar in het vervolg van de etappe konden ze vanuit het peloton relatief rustig rondrijden. Daardoor mag López vrijdag voor de negende dag op rij de roze trui aantrekken.

Voorafgaand aan de etappe was het nog de vraag of López na donderdag in het roze reed. De 24-jarige renner verdedigde een voorsprong van twaalf seconden op Richard Carapaz en João Almeida en er zaten de nodige heuvels verstopt in het parcours. Na een verschroeiend hard eerste uur, waarin het lang duurde voordat er een kopgroep ontstond, waande López zich echter veilig. De kopgroep was gevolgen en vanuit het peloton kon zijn ploeg Trek-Segafredo de wedstrijd controleren.

In de grote kopgroep zaten veel grote namen, waaronder die van Mathieu van der Poel, Bauke Mollema en Wilco Kelderman. Ook Gijs Leemreize was als Nederlander van Jumbo-Visma vertegenwoordigd van voren en de pas 22-jarige renners kwam vooruit te zitten met Stefano Oldani en Lorenzo Rota. Zij werden niet meer teruggepakt door de overige vluchters en mochten sprinten voor de zege. Daarin moest de Nederlander zijn meerdere erkennen in de Italianen, waar Oldani de ritwinst greep.

Lopéz beleeft intense opening: 'Dacht dat het onmogelijk was'

López deed na afloop in het flashinterview zijn verhaal van de wedstrijd. 'Vandaag was geweldig. Ik keek naar mijn fietscomputer en dacht dat het onmogelijk was. We reden misschien wel 53 of 54 kilometer per uur in het eerste uur van de wedstrijd. Toen ging de kopgroep ervandoor en heeft het team het goed onder controle gehouden.' Pas vanaf zaterdag lijkt de roze trui van López weer serieus in gevaar te komen en zeker op zondag staat er een loodzware rit te wachten. Toch geniet López voorlopig nog van zijn huidige roze trui. 'Mijn eerste grote doel was om een etappezege te pakken. Nu leef ik mijn droom met negen etappes in het roze', zo geeft hij na afloop aan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws