Rui Costa stoomt na val Kämna naar zege in Vuelta: 'Hij ging op de limiet' Wielrennen
Wielrennen

Rui Costa stoomt na val Kämna naar zege in Vuelta: 'Hij ging op de limiet'

Rui Costa stoomt na val Kämna naar zege in Vuelta: 'Hij ging op de limiet'

Een dagzege in de Vuelta a Espana: voor het derde jaar op rij slaagde Intermarché-Circus-Wanty in dat kunstje. Ervaren rot Rui Costa behaalde zondag in Lekunberri na een finale waarin het alle kanten opging de ritzege.

'Dit team geloofde in mij, vanaf het eerste moment', dankte Costa Aike Visbeek en co. 'De start van het seizoen verliep heel goed, en nu win ik in de Vuelta. Dit is is heel belangrijk voor mij en de ploeg, ik ben zo blij.'

'In de Tour liep het niet zoals het hoorde voor de ploeg, waarna we besloten om naar de Vuelta te gaan', blikte de ex-wereldkampioen uit Portugal terug op de Ronde van Frankrijk, waarin hij zijn niveau niet kon halen na een goede start van het jaar.

Costa: 'Kämna ging op de limiet'

In Lekunberri troefde hij onder meer Remco Evenepoel af, al zat er door een val van koploper Lennard Kämna ook nog wel wat geluk bij. 'In deze rit zit veel werk wat de buitenwacht niet ziet. Kämna ging op de limiet en viel, waarna ik kon winnen. Dat doet heel veel deugd', aldus Costa, die met zijn ploeg Louis Meintjes en Gerben Thijssen zag wegvallen voor de Spaanse ronde.

'Er wordt hard werk geleverd achter de schermen, wat niet door iedereen gezien wordt. Dit is een beloning voor al die investeringen en opofferingen. Deze overwinning zal ons team een enorme voldoening geven, en dat verdienen we!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws