Sagan arriveert na 'zeven zware dagen' door corona bij trainingskamp TotalEnergies Wielrennen
Wielrennen

Sagan arriveert na 'zeven zware dagen' door corona bij trainingskamp TotalEnergies

Sagan arriveert na 'zeven zware dagen' door corona bij trainingskamp TotalEnergies

Peter Sagan is inmiddels hersteld van zijn coronabesmetting en heeft zich aangesloten bij het trainingskamp van zijn nieuwe ploeg TotalEnergies in Calpe. De Slovaak mikt dit seizoen andermaal op de grote klassiekers in het voorjaar.

Bij zijn aankomst in Calpe werd Sagan opgevangen door VeloNews. 'Ik ben zeven dagen 'out' geweest', vertrouwde de drievoudig wereldkampioen het Amerikaanse medium toe. 'Het heeft niet zo lang geduurd als mijn eerste covid-besmetting, maar het was nog steeds zwaar', zo blikt hij terug.

Sagan voelt zich op zijn plek bij zijn nieuwe team. 'Er heerst een familiegevoel hier. Bij sommige teams zitten de renners en staf allemaal apart, maar hier gaat iedereen gewoon zitten waar hij wil. Het voelt als een eenheid', verklaart Sagan.

'Er heerst een familiegevoel bij TotalEnergies'

Peter Sagan is bij met zijn nieuwe ploeg

De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zou zijn seizoen eigenlijk beginnen in Argentinië, maar hij is nu aangekondigd voor de Tour du Haut-Var van 18 februari tot en met 20 februari. Nadien richt hij zich op het Openingsweekend, om vervolgens via Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico naar de 'grote' klassiekers te trekken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws