Sagan test voor tweede keer positief op coronavirus, ook broertje Juraj de sigaar Wielrennen
Wielrennen

Sagan test voor tweede keer positief op coronavirus, ook broertje Juraj de sigaar

Sagan test voor tweede keer positief op coronavirus, ook broertje Juraj de sigaar

Peter Sagan en zijn broer Juraj zijn positief getest op het coronavirus, zo laat laat de 31-jarige Slowaak op zijn eigen Twitter-pagina weten. De renner van Team TotalEnergies testte begin vorig jaar ook al positief op het coronavirus, evenals zijn broer.

'Mijn broer Juraj en ik hebben Covid-19-tests gedaan, die helaas positief uitvielen. We hebben symptomen die verband houden met het virus en we volgen de bijbehorende richtlijnen van de relevante autoriteiten. Ik hou je op de hoogte', zo laat Sagan weten. Op 29 januari 2021 wilde Sagan na een trainingsstage op Gran Canaria terugvliegen, waarvoor hij eerst een PCR-test moest afnemen. Die bleek destijds positief. Vervolgens kon hij pas in maart, tijdens de Tirreno-Adriatico, zijn eerste wedstrijd van het seizoen rijden.

Sagan kwam onlangs nog negatief in het nieuws, toen bekend werd dat hij in april de avondklok in eigen land had genegeerd. Hij zou dronken zijn geweest en zich tegen de agent hebben verzet. Later bood hij zijn excuses aan voor het duwen van een agent. 'Ik had al een paar glazen wijn gedronken en besloot toen terug te keren naar mijn appartement, ook al was de avondklok al ingegaan. Ik moest naar huis omdat het mijn adres is voor antidopingcontroles. De politie wilde me naar het ziekenhuis brengen om een drugstest uit te voeren. Dat begreep ik niet en dat zorgde voor boosheid, waarop ik besloot om de politieagent te duwen', zo liet hij eind november weten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws