Sagan neemt afscheid van Tour de France: 'Wat ik hiermee moet? Mijn leven gaat verder' Wielrennen
Wielrennen

Sagan neemt afscheid van Tour de France: 'Wat ik hiermee moet? Mijn leven gaat verder'

Sagan neemt afscheid van Tour de France: 'Wat ik hiermee moet? Mijn leven gaat verder'

Peter Sagan heeft zijn laatste etappe in de Tour de France gereden. De Slovaak van TotalEnergies werd zondag elfde in Parijs en sloot daarmee de koers waarin hij zeven keer het puntenklassement won af.

'Eindelijk, ik ben zo blij dat ik de laatste rit achter de rug heb', vertelde hij na afloop aan Eurosport. 'Ik ben moe. Het is de laatste, maar wat moet ik daarmee? Mijn leven gaat verder, de show must go on.' Sagan stak even later een sigaar op, om zijn afscheid van de Tour te vieren.

'Yeah... ik heb hier goede tijden gehad in het wegwielrennen, in de Tour de France', vatte hij het nog eens samen. 'Het is de grootste koers ter wereld, misschien ook wel de mooiste om op TV te kijken. Maar ik heb er genoeg van en ben er blij mee dat het klaar is.'

Sagan reed nog nooit zo hard op Champs-Elysées

In zijn laatste deelname merkte hij hoe lastig de Tour is. 'Het was zwaar, maar ik ben de Tour goed doorgekomen. Er zaten misschien twee rustige ritten in, voor de rest was het vol gas. Zelfs op de Champs-Elysées heb ik nog nooit zo snel gereden. Het werd dus ook steeds moeilijker voor me, ik heb er vrede mee dat het gedaan is.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws