Sagan onderstreept comeback met winst in Romandië: 'Ik ben nooit weg geweest' Wielrennen
Wielrennen

Sagan onderstreept comeback met winst in Romandië: 'Ik ben nooit weg geweest'

Sagan onderstreept comeback met winst in Romandië: 'Ik ben nooit weg geweest'

Peter Sagan is blij met zijn etappezege in de Ronde van Romandië. In de Zwitserse Alpen won de renner van BORA-hansgrohe de sprint van Sonny Colbrelli. ‘Ik ben heel blij dat het gelukt is', vertelt de Slowaak in het flashinterview na afloop van de eerste rit in lijn.

Sagan had lof voor zijn ploeggenoten, die hem in een goede positie brachten. ‘Grote dank aan de ploeg. Ze behielden de controle in de laatste kilometers. Dankzij hen kon ik in Colbrelli’s wiel blijven en hem in de eindsprint passeren’, aldus de 31-jarige sprinter.

Het is zijn tweede overwinning van dit seizoen. ‘Elke zege is goed voor het vertrouwen. Dit doet me goed na mijn lastige start van het seizoen’, vertelde hij, waarna hij het volgende nog wilde benadrukken: ‘Iedereen heeft het er over dat ik weer terug ben, maar ik was er altijd al. Ik ben nooit weg geweest.’

Komende dagen voorspelt Sagan lastige dagen. 'Dit is een ander soort ronde dan de Giro, want nu hebben we enkel nog beklimmingen. We gaan zien hoe het loopt. Voor mij worden de komende etappes heel lastig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws