Sagan start 2023 in Vuelta a San Juan, waar hij kan afrekenen met bizarre statistiek Wielrennen
Wielrennen

Sagan start 2023 in Vuelta a San Juan, waar hij kan afrekenen met bizarre statistiek

Sagan start 2023 in Vuelta a San Juan, waar hij kan afrekenen met bizarre statistiek

Voor het eerst sinds 2020 staat de Vuelta a San Juan in 2023 weer op de wielerkalender. De organisatie van de Argentijnse rittenkoers is druk bezig met het werven van toppers en slaagt daar vooralsnog prima in.

Eerder kondigde de etappewedstrijd al de komst van INEOS Grenadiers en Filippo Ganna aan, terwijl ook Egan Bernal normaliter zijn opwachting gaat maken. Ganna was er overigens ook de laatste keer al bij, in 2020. Toen won Remco Evenepoel de wedstrijd in zijn eerste wedstrijd van dat jaar.

Zondag maakte de organisatie de tweede deelnemende ploeg bekend: TotalEnergies, dat drievoudig wereldkampioen Peter Sagan naar Zuid-Amerika stuurt. De Slovaak reed de koers al twee keer eerder, maar wist nog nooit een etappe te winnen. Wel eindigde hij al tien (!) bij de beste tien in de veertien etappes die hij afwerkte in Argentinië, wat toch wel een tamelijk frappante statistiek is voor een kampioen als Sagan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws