Sagan verklaart liefde aan gravelraces na Unbound: 'Wil er minstens twee per jaar gaan doen' Wielrennen
Wielrennen

Sagan verklaart liefde aan gravelraces na Unbound: 'Wil er minstens twee per jaar gaan doen'

Sagan verklaart liefde aan gravelraces na Unbound: 'Wil er minstens twee per jaar gaan doen'

Peter Sagan maakte vrijdag na twee maanden zijn rentree op de weg in de Zwitserse wedstrijd GP Kanton Aargau. Marc Hirschi won, terwijl de drievoudig wereldkampioen tien minuten later over de meet kwam in de laatste groep. Sagan werd 69e.

De coureur van TotalEnergies kampte dit voorjaar met long Covid, waardoor hij geen potten heeft kunnen breken tijdens de klassiekers. Een vijfde plaats in Milaan-Turijn en een vierde stek in een rit in Tirreno-Adriatico waren zijn enige wapenfeiten. 'Intussen heb ik geen pijn meer. Ik voel me beter, maar ik heb wat feedback nodig van de wedstrijden.'

Sagan: 'Vroeg of laat kom ik terug in Unbound'

Die eerste feedback kwam er dus met een 69e plek in Zwitserland, maar het was niet de eerste wedstrijd van Sagan. Hij reed vorige week namelijk ook Unbound, 's werelds grootste gravelwedstrijd, in Noord-Amerika. Sagan was in Utah voor een trainingskamp van 3,5 week en plakte daar - in samenspraak met sponsor Specialized - Unbound aan vast. Hij vermaakte zich opperbest in de gravelscene.

'Ik heb daar ongelofelijk veel plezier gehad', verklaart hij in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Ik heb daar veel fans gevonden en wil minstens twee gravelwedstrijden per jaar gaan doen', doet hij uit de doeken.

Op Instagram gaf Sagan, die in Noord-Amerika was met ploeggenoot Daniel Oss, meer tekst en uitleg. 'Ondanks de regen was het een geweldige dag', doelt hij op Unbound. 'Het heeft me de kans gegeven om zoveel interessante mensen te ontmoeten. Vroeg of laat zal ik terugkomen.'

Sagan zal zijn volgende wedstrijdkilometers vanaf zondag afwerken in een loodzware editie van de Ronde van Zwitserland, die hem het laatste zetje moet geven richting de Tour de France van dat jaar. De zevenvoudig winnaar van het puntenklassement lijkt dus net op tijd fit te geraken voor de grootste wielerkoers van het jaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws