Sagan na 'volledige reset' en 'post-corona syndroom' op weg terug: 'Honger is nog heel groot' Wielrennen
Wielrennen

Sagan na 'volledige reset' en 'post-corona syndroom' op weg terug: 'Honger is nog heel groot'

Sagan na 'volledige reset' en 'post-corona syndroom' op weg terug: 'Honger is nog heel groot'

Peter Sagan is serieus op de weg terug, zo meldt zijn coach Jens Van Beylen in Het Laatste Nieuws. De Slowaak kreeg afgelopen winter en dit voorjaar een grote klap van een coronabesmetting, maar is daar zo goed als van hersteld.

Sagan testte begin dit jaar positief op Covid-19 en stapte daardoor pas half februari voor het eerst op in de Tour du Var. Hij was logischerwijs niet klaar voor het Openingsweekend, waar hij anoniem rondreed in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. In de Tirreno-Adriatico leek hij weer een beetje de oude, sprintte hij op dag twee naar plek vier, maar volgede op dag drie opgave door ziekte. De kopman van TotalEnergies zat een weekje thuis en reed vervolgens nog een verdienstelijke Milaan-Turijn met een vijfde plaats. Daarna ging het rap bergafwaarts. Sagan stapte af in Milaan-Sanremo, werd 68e in de E3 Saxo Bank Classic, finishte niet in Gent-Wevelgem en hield het begin april na twee dagen voor gezien in Circuit Cycliste Sarthe. 'Hij is constant uitgeput en na de koers voelt hij zich slap', zo klonk het.

Anderhalve maand na zijn opgave in de Franse rittenkoers is er positief nieuws vanuit kamp-Sagan. Van Beylen spreekt van 'een volledige reset' in de afgelopen periode, zowel fysiek als mentaal. 'Peter voelde zich vermoeid, hij had pijn in zijn benen, na de trainingen en na de wedstrijden. Dat had hij nooit gevoeld. We hebben een hele reeks tests gedaan. Een specifieke oorzaak voor zijn problemen konden we niet vinden. We hebben besloten dat Peter nog de nasleep voelde van een coronabesmetting eind december, begin januari. Noem het een post-corona syndroom.'

Sagan voor de groene trui in Tour de France?

Sagan nam rust en kon eind april pas weer echt trainen. Op 12 mei vloog hij met Daniel Oss naar Utah, waar hij in Amerika drie weken op hoogte zal zijn. 'De signalen zijn veelbelovend. Maar we moeten natuurlijk voorbehoud maken voor hoe hij weer in wedstrijden gaat presteren, met tempowissels en hoge intensiteit', aldus z'n trainer. Zien we in de zomer de echte Sagan weer terug? Bij TotalEnergies hopen ze erop. 'Hij is ongelooflijk ambitieus. Hij heeft een heel groot doorzettingsvermogen om te bereiken wat hij wil bereiken. Als hij weer honderd procent kan trainen zal hij meedoen voor de groene trui in de Tour de France. De honger is nog heel groot, hij wil nog altijd iets laten zien.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws