Sam Welsford klopt Kooij en Philipsen: 'Het was een lange weg naar de finish' Wielrennen
Wielrennen

Sam Welsford klopt Kooij en Philipsen: 'Het was een lange weg naar de finish'

Sam Welsford klopt Kooij en Philipsen: 'Het was een lange weg naar de finish'

Sam Welsford boekte zaterdag een fraaie overwinning in de Renewi Tour. De Australiër van DSM-Firmenich klopte met Olav Kooij en Jasper Philipsen niet de minste namen in de massasprint. Het was Welsford zijn eerste zege in de WorldTour.

'Het was heel close aan de finish, ik wist aanvankelijk niet wie had gewonnen', spreekt Welsford in het flashinterview over spannende minuten na de aankomst. 'De sprint ging licht omhoog en er stond tegenwind; het was een lange weg naar de finish.'

Van de kanshebbers ging Arnaud De Lie de sprint als eerste aan, maar dat bleek te vroeg. 'Arnaud moest vroeg beginnen omdat Alpecin-Deceuninck een heel goede lead-out deed. Ze voerden het perfect uit en als Jasper op tweehonderd meter aan gaat, kan niemand hem kloppen. Daarom dacht iedereen: "we moeten hem verrassen en bidden voor het beste".'

De laatste tien kilometer werd opgeschrikt door twee valpartijen, waarvan één in de laatste kilometer. 'De plaatselijke ronde was heel smal', aldus Welsford. 'Iedereen wilde daarom op acht kilometer vooraan zitten, daar begon het smalle gedeelte. Je kon met het verstrijken van de ronden de spanning zien toenemen. Het was een heel hectische finish. Mijn ploegmaats zorgden gelukkig perfect voor mij, alle lof daarvoor.'

Welsford richt zich op na zware Tour de France

Op zestig kilometer probeerde Philipsen nog een waaier te forceren. 'Als er iets meer wind had gestaan, kon er mogelijk verschil worden gemaakt. Iedereen was door zijn poging verrast. Ik had de slag eerst gemist en maakte later met Olav de oversteek', zette Welsford de situatie recht.

Welsford maakt volgens de geruchten de overstap naar BORA-hansgrohe. 'We zullen zien in welk tenue ik volgend seizoen koers. Het was alvast een mooi jaar met vier overwinningen, en nu heb ik ook mijn eerste WorldTour-zege, dat is heel speciaal. Tijdens de Tour had ik het zwaar en dit is een mooie stap omhoog', besluit Welsford.

Welsford won aan het begin van het seizoen twee sprints in de Vuelta a San Juan. Hij versloeg daar onder meer Fabio Jakobsen. De voormalig baanrenner is bezig aan zijn tweede profjaar op de weg. Zijn zegetotaal staat na de ritzege in de Renewi Tour op vijf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws