Vierde rit Renewi Tour ontsierd door valpartijen; Welsford klopt Kooij en Merlier op de meet Wielrennen
Wielrennen

Vierde rit Renewi Tour ontsierd door valpartijen; Welsford klopt Kooij en Merlier op de meet

Vierde rit Renewi Tour ontsierd door valpartijen; Welsford klopt Kooij en Merlier op de meet

Sam Welsford (DSM-firmenich) heeft de vierde rit van de Renewi Tour naar zijn hand weten te zetten. In een door twee valpartijen ontsierde finale spurtte hij in Peer naar de dagoverwinning, net voor Olav Kooij en Tim Merlier.

Na de mooie zege van Mike Teunissen in Geraardsbergen stapte het peloton op zaterdag op voor een etappe van 180 kilometer tussen startplaats Beringen en aankomstplek Peer. Een vlakke rit, waarin het peloton met op de eerste rij de mannen van Lotto-Dstny eerst de tijd nam om de omgekomen belofte Tijl De Decker te herdenken met een minuut stilte.

Gekoerst werd er vervolgens wel 'gewoon', met vrij snel een aanval van vier renners. De procontinentale ploegen stuurden hun gezanten naar het front: Kamiel Bonneu, Aaron Van Poucke van SportVlaanderen-Baloise en Ludovic Robeet en Ceriel Desal van Bingoal Wallonie Bruxelles WB, die er samen vooral een sport van maakten om voor de tussensprints te vechten. In de achtergrond controleerden de mannen van onder meer Jayco AlUla en Alpecin-Deceuninck.

Philipsen valt aan, ploegmaat Dillier valt uit

Jasper Philipsen, de kopman van die tweede ploeg, besloot uit het niets om op 65 kilometer van de meet eens een paar keer aan de boom te rammelen. Onder andere Nils Eekhoff (DSM-firmenich) volgde, maar uiteindelijk zagen de mannen het zinloze van hun poging in en besloten ze zichzelf weer te laten inlopen.

Wat volgde was een rustige koersperiode, die wel plotseling opgeschrikt werd door een crash van Silvan Dillier (Alpecin-Deceuninck). De Zwitser moest met pijn aan zijn hoofd de ronde verlaten, terwijl het peloton zich stilaan op begon te maken voor de Green Kilometer, waar enkele bonificatiesecondes te verdelen waren. Matteo Trentin deed daar een zaakje.

Vervolgens kon de doldrieste voorbereiding op de eindspurt beginnen, waarbij DSM-firmenich en Alpecin-Deceuninck de eerste rij konden bezetten. Daarachter vond een massale valpartij plaats, met onder meer Mike Teunissen, Ben Turner, Kasper Asgreen, Mike Teunissen en tal van anderen als slachtoffers. Heel naar.

Het peloton wachtte uiteraard niet, met nog steeds DSM-firmenich en Alpecin-Deceuninck vooraan. Jonas Rickaert kwam namens die laatste ploeg heel vroeg op kop, waarna Jasper De Buyst er vrij snel overheen kwam met Arnaud De Lie in het spoor. Merlier, Kooij, Welsford en Philipsen kwamen vervolgens langszij, met drie man sterk kwamen ze gelijk over de meet. Welsford bleek daarbij de eerste, terwijl we even lager zagen dat Ide Schelling, Fred Wright en Arnaud Démare nog heel hard tegen het asfalt waren geklapt. Met name die eerste twee kampten met veel pijn.

Uitslag etappe 4 Renewi Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news