Sam Welsford

Dit is de pagina over Sam Welsford. De Australiër staat bekend als een aardig sterke sprinter. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Welsford en houdt tevens zijn biografie bij.  

Sam Welsford

Welsford is van origine een baanwielrenner

De op 19 januari 1996 geboren Sam Welsford is van origine een baanwielrenner die zich had gespecialiseerd in de ploegenachtervolging. Op de Olympische Spelen van 2016 wist de nu 27-jarige atleet zelfs naar een zilveren medaille op dat onderdeel te snellen. Ook wist hij in de ploegenachtervolging meerdere wereldtitels (2016, 2017) te behalen. Toch begon het voor Welsford steeds meer te kriebelen als het ging om het werk maken van zijn ambities op het asfalt. Aangezien bloed kruipt waar het niet gaan kan, besloot de Aussie om zijn wegdromen te realiseren. Na een paar jaar bij continentale ploegen te hebben gereden en veelvuldig opzien te hebben gebaard, vergaarde hij in 2022 een contract bij Team DSM, op het allerhoogste niveau.

Het ging allemaal vrij snel voor Welsford, die in zijn eerste jaar als fulltime prof direct naar onder meer een derde plaats in de Scheldeprijs wist te snellen. In de Ronde van Turkije wist hij zelfs meteen een rit te winnen. Hij versloeg niet de minste coureurs, daar ook bijvoorbeeld Jasper Philipsen zijn meerdere moest erkennen in hem. Ook 2023 begon goed voor de sprinter, die na de Vuelta a San Juan met twee etappezeges huiswaarts keerde. Kortom, de wegcarrière van Welsford heeft zich in een sneltreinvaart ontwikkeld. 

Tour de France 2023 is de eerste grote ronde voor Welsford, die in 2024 voor BORA-hansgrohe rijdt

In de Tour de France van 2023 maakte hij voor het eerst zijn opwachting in een grote ronde. De Australiër trok met veel ambitie naar 'La Grande Boucle', waar een tiende plaats uiteindelijk zijn hoogste etappenotering werd. Kort na zijn debuut in een 'Grand Tour' ging de vriendelijke sprintbom verder met waar hij het jaar mee was begonnen, zijnde winnen. In de Renewi Tour kraaide hij victorie in de vierde etappe door onder anderen Olav Kooij en Tim Merlier te kloppen. Eind augustus werd bekendgemaakt dat Welsford Team DSM, dat inmiddels Team DSM-firmenich heette, zou gaan verlaten. Per 1 januari 2024 rijdt Welsford namelijk voor BORA-hansgrohe. 

Sam Welsford Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties