Sarreau kraait victorie in slotrit Poitou-Charentes, Waerenskjold mag zich eindwinnaar noemen Wielrennen
Wielrennen

Sarreau kraait victorie in slotrit Poitou-Charentes, Waerenskjold mag zich eindwinnaar noemen

Sarreau kraait victorie in slotrit Poitou-Charentes, Waerenskjold mag zich eindwinnaar noemen

De laatste etappe van de Tour de Poitou-Charentes is ten prooi gevallen aan Marc Sarreau. Nadat de laatste overgebleven vluchters waren ingerekend, toonde de Fransman van AG2R Citroën Team zich de allersnelste in de sprint van een ietwat uitgedund peloton. Iuri Laitao (Caja Rural) werd tweede, Paul Penhoët (Groupama-FDJ) derde. De eindoverwinning ging naar Soren Waerenskjold, die ook al als leider aan slotrit begon.

Daags na de knappe tijdritzege van Bruno Armirail (Groupama-FDJ) restte het herenpeloton in Frankrijk enkel nog een 170 kilometer lange etappe tussen Moncoutant en Poitiers, waar een lokale lus die meermaals bedwongen moest worden was uitgetekend. Onderweg stonden er aardig wat obstakeltjes op het programma, waarbij vooral de 500 meter lange weg aan gemiddeld 8 procent doorheen het centrum van Poitiers erbovenuit stak.

Met Waerenskjold (Uno-X) in de leiderstrui begon het peloton rond half twaalf aan de afsluitende rit. Het waren Maciej Bodnar (TotalEnergies), Gage Hecht (Human Powered Health), Alessandro Iacchi (Corratec), Javier Ibañez (Caja Rural), Bart Lemmen (Human Powered Health) en Martin Marcellusi (Bardiani) die de zeskoppige kopgroep van de dag vormden. Het sextet kreeg zo'n vijf minuten cadeau van het peloton, dat de tête de la course nauwlettend in de gaten hield.

Het zestal had met nog veertig kilometer te gaan een voorsprong van ongeveer dertig seconden. De leiders hadden als vanzelfsprekend zelf ook in de smiezen dat het peloton nabij was, waarop er vooraan slag om slinger gedemarreerd werd. Dat kostte drie renners uiteindelijk de kop, wat er automatisch in resulteerde dat er met nog tien kilometer voor de boeg slechts drie leiders overbleven: Hecht, Ibañez en Lemmen. Ook zij werden echter bij de lurven gevat, waarna een sprint van een gereduceerd peloton volgde. Het was Sarreau die liet zien over de snelste benen te beschikken en op triomfantelijke wijze naar de zege snelde. De leidende positie van Waerenskjold kwam gedurende de etappe geen enkel moment in het geding, waarmee de Noorse veelvraat ook de eindzege in de 2.1-koers mag bijschrijven op zijn palmares.

Uitslag etappe 4 Tour de Poitou-Charentes 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws