Armirail wint belangrijke tijdrit in Tour Poitou-Charentes, maar Waerenskjold pakt de leiderstrui Wielrennen
Wielrennen

Armirail wint belangrijke tijdrit in Tour Poitou-Charentes, maar Waerenskjold pakt de leiderstrui

Armirail wint belangrijke tijdrit in Tour Poitou-Charentes, maar Waerenskjold pakt de leiderstrui

Soren Waerenskjold en Bruno Armirail (Groupama-FDJ) vochten een mooi duel uit in de tijdrit van de Tour de Poitou-Charentes. De Fransman won de tijdrit, maar kon net niet de leiderstrui bemachtigen. Waerenskjold had net genoeg voorsprong door bonificatiesecondes in eerdere ritten. In de ochtend won Samuele Rivi (EOLO-Kometa) ook nog de korte rit-in-lijn. Hij was de beste in een vlakke rit van 94 kilometer.

James Fouché (Bolton Equities), Davide Gabburo (Green Project), Jean-Louis Le Ny (Nice) en Rivi (EOLO-Kometa) kozen in de openingsfase van de rit het hazenpad, maar werden gedurende de rit kort gehouden door het achtervolgende peloton. Alle renners kregen in de slotfase nog met een fikse regenbui te maken, die ontstond na enkele dagen van warm weer in Spanje.

Door deze plensbui werd het ook plots moeilijker om de vluchters in te rekenen, die daar dankbaar gebruik van maakten. Rivi klopte landgenoot Gabburo en de andere mannen, terwijl Max Walscheid even later de pelotonspurt nipt verloor van Paul Penhoët. De renners zouden zich in de middag ook nog opmaken voor een tijdrit.

Penhoët verliest leiderstrui in cruciale tijdrit

In de middag reden de coureurs ook nog een tijdrit van 22 kilometer, waar Penhoët nog altijd aan de leiding stond in het klassement. Hij zou die leiderstrui echter verliezen, daar hij maar liefst 2.42 minuten verloor in de belangrijke klassementsrit. Soren Waerenskjold meldde zich om die trui over te nemen, maar dan moest hij wel afrekenen met enkele andere goede tijdrijders.

Zo stonden bijvoorbeeld Thibaut Guernalec (Arkéa) en Max Walscheid (Cofidis) aan de start. Guernalec viel wat tegen, maar Walscheid noteerde een prima tijd. De belangrijkste renner voor Waerenskjold was echter niet de Duitser, maar Bruno Armirail, de ploeggenoot van Penhoët bij Groupama-FDJ.

Waerenskjold en Armirail vechten mooi duel uit

De Fransman zette een steengoede tijd neer van 25 minuten en 13 seconden. De Noor mocht zestien seconden op hem verliezen. Waerenskjold was niet zo goed als Armirail, maar kon het verlies wel beperken. Hij kwam uiteindelijk als tweede over de streep, tien seconden achter ritwinnaar Armirail. De Noor pakte echter wel de leiderstrui.

Uitslag etappe 3A Tour Poitou-Charentes 2023

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag etappe 3B Tour Poitou-Charentes 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws