Scaroni (Italiaanse selectie) houdt toptalent Zana af in openingsrit Adriatica Ionica Race Wielrennen
Wielrennen

Scaroni (Italiaanse selectie) houdt toptalent Zana af in openingsrit Adriatica Ionica Race

Scaroni (Italiaanse selectie) houdt toptalent Zana af in openingsrit Adriatica Ionica Race

Cristian Scaroni heeft in Monfalcone de eerste etappe van de Adriatica Ionica Race weten te winnen. De renner van de Italiaanse nationale selectie was de snelste van een selecte groep van vier renners.

Wist deze Italiaanse etappekoers in 2019 nog acht WorldTour-formaties te trekken, anno 2022 bleef daar slechts één van over: enkel Astana Qazaqstan Team nam de moeite om naar Italië te trekken. Gevolg daarvan is wel dat we een open race kunnen verwachten.

De etappe begon met een dalende strook van goed zeventig kilometer, wat vier renners zo lekker vonden bollen dat ze het hazenpad kozen. Matteo Donega (Friuli), Adriano Brogi (Giotti Victoria), Federico Burchio (Work Service) en Mateo Zurlo (Zalf Euromobil) waren de relatief onbekende namen, die een voorsprong van drie minuten bij elkaar wisten te fietsen.

Covili probeert het

Richting het einde van de rit nam Bardiani de handschoen op in het peloton. Dit bleek niet zonder reden, daar hun klimmer Luca Covili - die een goede Giro reed - plannen had. Hij ontsnapte op vijftien kilometer van de finish, met Edoardo Zardini (Androni), Paul Double (Mg.K) en Veljko Stojnic (Corratec) in zijn spoor. Ook zij werden echter bijgehaald, op vijf kilometer van de meet.

Op vier kilometer van de meet ontsnapte een groepje, waarna Scaroni van de Italiaanse selectie iedereen zijn hielen liet zien in het sprintje. Hij mag zondag ook van start in de leiderstrui. Toptalent Filippo Zana werd tweede namens Bardiani.

Uitslag etappe 1 Adriatica Ionica Race 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws