20-jarig fenomeen Arnaud De Lie klopt Nizzolo en Cavendish in Heistse Pijl Wielrennen
Wielrennen

20-jarig fenomeen Arnaud De Lie klopt Nizzolo en Cavendish in Heistse Pijl

20-jarig fenomeen Arnaud De Lie klopt Nizzolo en Cavendish in Heistse Pijl

Arnaud De Lie heeft de Heistse Pijl 2022 weten te winnen. De renner van Lotto Soudal was de beste in de massasprint, nadat de voorbereiding daarop ontsierd werd door meerdere valpartijen. Giacomo Nizzolo en Mark Cavendish mochten mee op het podium.

In deze Belgische semiklassieker duurde het relatief lang voordat er een vlucht weg was, die uiteindelijk bestond uit zes renners: Maurice Ballerstedt (Alpecin-Fenix), Adrien Lagree (B&B), Oscar Onley (DSM Development), Thibau Verhofstadt (Tarteletto), Jorre Debaele (Minerva) en Benjamin Perry (WiV Sungod) waren de gelukkigen.

Valpartijen ontsieren de wedstrijd

Intermarché-Wanty-Gobert, Jumbo-Visma, Quick Step-Alpha Vinyl en BORA-hansgrohe bepaalden in eerste instantie het tempo achter deze vluchtgroep, dat met nog zeventig kilometer te gaan nog 3,5 minuut achterstand had. Even later werden ze in de grote groep opgeschrikt door een crash van Donovan Grondin (Arkéa Samsic) en Sven Burger (BEAT Cycling). David Dekker (Jumbo-Visma) was op dat moment al uit koers, maar het was niet bekend waarom.

Hardrijders als Ide Schelling, Frederik Frison, Cedric Beullens, Stijn Steels en Ryan Mullen bemoeiden zich met de achtervolging op de kopgroep, wat geen goede zaak was voor de mannen voorop. Dit leidde ook tot wat stress, wat voor een lelijke valpartij van Rick Zabel (Israel-Premier Tech) zorgde. De Duitser moest de race verlaten.

Onley en Perry helden het nog knap lang uit vooraan, maar die tweede moest vooraan laten gaan met een kettingprobleem. Juist op dat moment viel ook het peloton in stukken en brokken uiteen, terwijl Onley stug bleef doordoen en op die manier zijn visitekaartje afgaf.

Jumbo-Visma kiest de aanval, Kooij en Van Poppel vallen 

Jumbo-Visma mikte niet direct op sprinter Olav Kooij, maar liet vooral de gebroeders Van Dijke aanvallen. Hierdoor schoten ook de andere ploegen in gang en dit betekende de doodsteek voor Onley, die desondanks trots op zichzelf mag zijn na deze prestatie.

Op tien kilometer van de aankomst was er een relatief grote valpartij te betreuren, met Itamar Einhorn en Corné van Kessel als grote slachtoffers. Even later zagen we nog een zware crash, met renners van Jumbo-Visma en BORA-hansgrohe betrokken. Olav Kooij, Danny van Poppel, Jonas Koch en Milan Menten hoorden bij de grootste slachtoffers.

De voorbereiding op de massasprint ging echter gewoon door, hoewel Ballerini deze probeerde te ontlopen om op die manier kopman Cavendish in een zetel te zetten. Piet Allegaert en Arnaud De Lie pakten over, met Nizzolo in hun spoor. Deze drie gingen de laatste bocht in, waarna Nizzolo all eerste aanging. De Lie wist echter knap te remonteren en de jonge Belg hield zeer knap Cavendish en Nizzolo achter zich.

Uitslag Heistse Pijl 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws