Schaduwkopman Bilbao betrokken bij vroege valpartij in negende Giro-etappe Wielrennen
Wielrennen

Schaduwkopman Bilbao betrokken bij vroege valpartij in negende Giro-etappe

Schaduwkopman Bilbao betrokken bij vroege valpartij in negende Giro-etappe

Pello Bilbao is in de negende etappe van de Giro d'Italia al vroeg ten val gekomen. Op de eerste gecategoriseerde beklimming van de dag kwam de Spanjaard ten val, waarna hij aan de auto verzorgd moest worden.

Op ongeveer 175 kilometer van de finish kwam Bilbao met enkele andere renners ten val. Onder meer Jorge Arcas, Callum Scotson en ploeggenoot Santiago Buitrago waren net als de schaduwkopman van Bahrain Victorious betrokken. Hoewel allen snel weer op de fiets konden stappen, was bij Bilbao toch enige schade zichtbaar. Zijn kleren waren gescheurd en hij moest vervolgens aan de auto medische verzorging krijgen. De exacte staat van zijn verwondingen is onbekend.

Bilbao was tot de valpartij bezig aan een prima opening van de Giro d'Italia. Voorafgaand aan de etappe naar Blockhaus stond hij nog op een negende plek in het algemeen klassement, op precies twee minuten achterstand van rozetruidrager Juan Pedro López.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws