Schuldbewuste Ghys verpest het naar eigen zeggen voor kopman Groves: 'Het is mijn fout' Wielrennen
Wielrennen

Schuldbewuste Ghys verpest het naar eigen zeggen voor kopman Groves: 'Het is mijn fout'

Schuldbewuste Ghys verpest het naar eigen zeggen voor kopman Groves: 'Het is mijn fout'

Alpecin-Deceuninck kwam donderdag voor de tweede spurt op rij ietwat te kort in de Vuelta a Espana. Kopman Kaden Groves moest een move maken in de eindsprint, waar lead-out Robbe Ghys de hand voor zijn in boezem stak. 'Ik denk alleen maar dat het mijn fout is', klonk het teleurgesteld uit zijn mond na afloop.

Bij Sporza deed Ghys zijn relaas. 'Dit is fucked, hé. De jongens verdienden meer', richtte de Belg, die eerder in de Vuelta hard viel, zich tot zijn ploegmaten. Die namen de hele dag de controle in het peloton op zich, om Groves in Zaragoza maar aan sprinten toe te laten komen. Daar was het uiteindelijk Juan Sebastián Molano van UAE-Team Emirates die er na een perfecte lead-out van Rui Oliveira met de zege vandoor ging.

Benen Ghys liep in de slotkilometer van spurtrit Vuelta vol

'Ik denk dat het alleen maar mijn fout is. Hij moest een manoeuvre maken omdat ik stilviel', verwoordt de baanrenner zijn 'fout' in de finale. Ghys zoekt nog naar een precieze verklaring voor die mispeer. 'Ik had al een hele dag last van mijn zadel, maar op achthonderd meter liep ik plots vol. Ik was verrast door de move van de jongens van UAE, waardoor het momentum weg was bij mij.' Groves zijn ketting schoot er vervolgens af, wat hij snel remonteerde en nog herstelde met een tweede plek.

'Het is héél zuur, want zoals de jongens gereden hebben, hadden ze een 3e overwinning verdiend', sloot de zeer teleurgestelde renner van Alpecin-Deceuninck zijn interview af. Normaliter volgt er de vrijdag voor Madrid een nieuwe kans voor de rappe mannen, die op de slotdag in de Spaanse hoofdstad normaliter ook nog hun ding mogen doen. Zondag staat er in principe nog een rit op de rol voor die voor goed klimmende spurters als Groves ook nog mogelijk zal zijn, maar daar gaat een lead-out-man als Ghys vermoedelijk weinig aan bij kunnen dragen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws