Segaert zeer content met zilveren plak WK tijdrijden: 'Ik kan nog drie jaar voor goud gaan' Wielrennen
Wielrennen

Segaert zeer content met zilveren plak WK tijdrijden: 'Ik kan nog drie jaar voor goud gaan'

Segaert zeer content met zilveren plak WK tijdrijden: 'Ik kan nog drie jaar voor goud gaan'

Alec Segaert ging maandag van start als één van de topfavorieten voor het WK tijdrijden bij de beloften. De Belg eindigde uiteindelijk als tweede, maar mag daar als eerstejaars belofte zeker trots op zijn. 'Dit voelt geweldig.'

In gesprek met Sporza blikte Segaert terug op zijn rit, waarin Søren Waerenskjold uiteindelijk zestien seconden sneller was. 'Ik ging fantastisch van start, voelde eigenlijk niets en plots had ik dan de eerste tussentijd. Daarna was het eerder zaak van mezelf een beetje in bedwang te houden om niet te zot te doen', stelt hij.

Segaert besefte dat het moeilijk zou worden

'Bij de doortocht van de tweede ronde had ik ongeveer dezelfde tijd als Waerenskjold, maar ik wist dat hij een heel sterke tweede ronde had gereden, dus toen besefte ik al wel dat het moeilijk ging worden. Achter zo’n beer tweede worden is zeker mooi', doelt Segaert op de winnaar uit Noorwegen.

Bij Eurosport gaat hij ook nog wat verder in op zijn toekomst. 'Ik wist dat het lastig zou gaan worden om iemand als Waerenskjold te kloppen, maar hij is dan ook drie jaar ouder. Ik mag nog drie jaar voor de gouden medaille gaan', zegt de belofte uit België.

Segaert had zich uitstekend voorbereid op de tijdrit, door zeer vroeg af te reizen naar Australië. 'Dat was een voordeel, ik heb geen problemen met een jetlag gehad en heb de perfecte voorbereiding gedraaid zonder enige vermoeidheid. Ik ben all in gegaan. Het voelt dan ook geweldig, zilver behalen aan de andere kant van de wereld.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws